Buďte měsíc vegani a vyhrajte lístky na 30 let mých koncertů, vybízí zpěvačka Beyoncé

ČTK ČTK
1. 2. 2019 6:51
Americká zpěvačka Beyoncé a její manžel, raper Jay-Z, nabízí fanouškům možnost vyhrát lístky zdarma na jejich koncerty na příštích 30 let, pokud se uchazeči alespoň na měsíc stanou vegany. Informovala o tom agentura Reuters.
Beyoncé je na snímku z koncertu pro demokratku Hillary Clintovonou před minulými americkými prezidentskými volbami.
Beyoncé je na snímku z koncertu pro demokratku Hillary Clintovonou před minulými americkými prezidentskými volbami. | Foto: Reuters

Nabídku zpěvačka oznámila svým 123 milionům fanoušků na instagramu ve středu večer s tím, že jde o podporu projektu Greenprint. Jeho cílem je přimět lidi, aby přispěli k ochraně životního prostředí tím, že přejdou na rostlinnou stravu. Podle pravidel soutěže jeden fanoušek dostane dva lístky na veškerá turné obou celebrit v nadcházejících 30 letech.

Beyoncé přislíbila, že bude jíst rostlinnou stravu k snídani a v pondělky se chce stravovat bezmasými jídly. Jay-Z se zavázal, že alespoň dvě jeho jídla denně budou rostlinná.

Projekt Greenprint je duchovním dítětem osobního trenéra Beyoncé, Marca Borgese, který loni v prosinci o veganství a cvičení vydal knihu. Předmluvu napsali Beyoncé a Jay-Z.

Podle závěrů studie, publikované loni v červnu vědeckým časopisem Science, mohou lidé pro ochranu životního prostředí nejvíce udělat tím, že se vyhnou masu a mléčným výrobkům. Takový krok by podle studie přispěl k nižší spotřebě vody, snížil by množství plynů vydávanými zvířaty a snížil by emise spojené s dopravou.

 

Právě se děje

Další zprávy