Boskovice lákají tisíce lidí na Bittovou, Švihadlo i Čikori

ČTK ČTK
10. 7. 2015 10:14
V Boskovicích začal festival, který každoročně navštíví až čtyři tisícovky lidí.
Iva Bittová.
Iva Bittová. | Foto: ČTK

Boskovice (Blanensko) – V Boskovicích na Blanensku dnes začal 23. ročník tradičního festivalu pro místní židovskou čtvrť. Organizátoři očekávají, že na čtyřdenní přehlídku umění přijde kolem 4000 návštěvníků.

Boskovický festival, který potrvá do neděle, je specifický tím, že jeho dějištěm není uzavřený oplocený areál, ale prakticky celé město - od letního kina po zámecký skleník, od synagogy po hrad.

Festival nabídne koncerty v amfiteátru letního kina, hudební scénu magazínu UNI v Panském dvoře, odpolední divadla na hradě a ve farské zahradě, výstavy v Muzeu Boskovicka i jinde, projekce v kině Panorama i autorská čtení.
Z tuzemských hudebníků se festivalu zúčastní například skupiny Švihadlo a Už jsme doma nebo Iva Bittová s obnovenou kapelou Čikori, která vystoupí krátce po páteční půlnoci.

K festivalu ale tradičně patří i divadlo, letos pod taktovou brněnského divadla Feste s kontroverznější tematikou než v minulosti. "Hrát se budou například představení s politickou tematikou," uvedla mluvčí festivalu Adéla Procházková. Podle ní za čtyři dny do Boskovic zavítá kolem 4000 návštěvníků. První se už začaly do města na Blanensku sjíždět, hlavní nápor organizátoři očekávají o víkendu.

 

Právě se děje

Další zprávy