Beyonce vystřídala na vrcholu Madonnu. Vydělává miliardy

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 11. 2014 21:57
Nejlépe placenou ženou v hudebním průmyslu je letos Beyoncé. Hlavně díky komerčně veleúspěšnému albu vydanému znenadání na konci minulého roku.
Beyoncé vydělává hodně dobře i na koncertech. Jeden jí vynáší 2,4 milionu dolarů.
Beyoncé vydělává hodně dobře i na koncertech. Jeden jí vynáší 2,4 milionu dolarů. | Foto: Reuters

New York - Nejlépe vydělávající ženou v hudebním průmyslu je podle časopisu Forbes 33letá americká zpěvačka Beyoncé. Od loňského června vydělala odhadem 115 milionů dolarů (přes 2,5 miliardy korun), což je oproti předchozímu srovnatelnému období více než dvojnásobek. Ze čtvrté příčky zaútočila na čelo žebříčku hlavně díky příjmům ze svého světového turné.

Druhá je nyní 24letá popová hvězda Taylor Swift, která si tak polepšila o jednu příčku, na což jí stačily příjmy ve výši 64 milionů dolarů. Nové album 1989 ji ale zřejmě v dalším období posune na první příčku, protože jen za první týden si desku koupilo přes milion fanoušků zejména v USA.

Až z loňského osmého na třetí místo se vypracovala další popová hvězda, 35letá Pink, díky odhadovanému výdělku 52 milionů dolarů.

"Beyoncé měla během sledovaného období pětadevadesát vystoupení, z nichž dostala v každém městě v průměru 2,4 milionu dolarů," uvedl časopis Forbes.

Zpěvačka, která vyznává moderní pojetí stylu rhythm and blues, loni v prosinci vydala znenadání veleúspěšné album pojmenované prostě Beyoncé.

Šestadvacetiletá barbadoská rodačka Rihanna je letos čtvrtou nejvíce vydělávající zpěvačkou (48 milionů dolarů) a první pětku uzavírá Katy Perry (40 milionů dolarů).

Šestapadesátiletá Madonna, která loni na kolegyně shlížela z čela žebříčku, se tentokrát nevešla ani do první desítky, protože letos nevydala nové album.

Ze slávy ustoupila celkem výrazně i Lady Gaga, která se s vydělanými 33 miliony dolary propadla z druhé příčky na devátou.

 

Právě se děje

Další zprávy