Adele přepisuje hudební dějiny. Prodá přes tři miliony kopií nové desky, předpovídají odborníci

ČTK jaz, ČTK
25. 11. 2015 11:56
Britská zpěvačka Adele překonala 15 let starý rekord. Během necelého týdne prodala více jak 2,4 milionů nahrávek svého nejnovějšího alba s názvem 25. Naposledy se něco takového podařilo jen americké chlapecké skupině 'N Sync, díky které se proslavil Justin Timberlake. Podle předpovědí hudebních odborníků by mohla Adele za týden prodat až tři miliony alb.
Adele
Adele | Foto: ČTK

Praha – Nové album zpěvačky Adele je v prodeji teprve pár dní a podle odhadů hudebních analytiků se ho za první týden prodá přes tři miliony kopií. Půjde tak o nový rekord v hudebním průmyslu.

Adele se ve svých 27 letech stala na iTunes nejstahovanějším interpretem ve 110 ze 116 zemí. Server Billboard píše o neuvěřitelném úspěchu vzhledem k stálému poklesu prodeje hudebních nosičů v posledních letech.

Adele se kromě jiného podařilo zlomit rekord od doby, kdy společnost Nielsen SoundScan sleduje data o prodeji hudebních alb, 15 let si titul nejúspěšnější prodejní album držela chlapecká kapela 'N Sync se studiovou nahrávkou s názvem No Strings Attached. Té se v roce 2000 během týdne prodalo 2 416 000 kusů.

Adele přitom za necelý týden dokázala číslo překonat a dostat se na hranici 2 433 000 prodaných nosičů.

"Rekordy jsou proto, aby se překonávaly, ale s technologiemi a aktuálním hudebním obchodním modelem jsem předpokládal, že to bude těžké dosáhnout," říká člen dnes již zaniklé kapely 'N Sync Joey Fatone. "Dokonce jsem si to album koupil," nechal se slyšet Fatone, který je velký fanoušek Adele a oceňuje její hudební talent.

Jeho kolega Lance Baas se na Twitteru přidal s gratulací. "Oficiálně říkáváme Bye Bye Bye stejně jako Adele říká Hello světovému rekordu v počtu nejvíce prodaných alb v jediném týdnu. Gratuluji!" tweetnul Bass toto úterý.

Překonání hranice 2,4 milionů prodaných alb za necelý týden je opravdu velký úspěch, o čemž svědčí i fakt, že neméně známé celebrity z USA, jako je například Justin Bieber, prodají v týdnu zhruba 650 tisíc kopií, jak informoval server ETOnline.

Adele - Hello | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy