Má drahá, stárnu! Chuck Berry vydá po 38 letech nové album, údajně své poslední

mad
18. 10. 2016 17:32
Rokenrolový zpěvák a skladatel Charles Berry vydá po 38 letech nové album. Desku věnoval své ženě a naznačil, že album bude jeho posledním. Na písních s ním spolupracovaly jeho dvě děti.
Chuck Berry
Chuck Berry | Foto: ČTK

Chuck Berry, rokenrolová legenda, vydá po 38leté pauze nové album, píše The Guardian.

Americký zpěvák, kytarista a skladatel oslavil v úterý 90. narozeniny a oznámil, že příští rok vydá novou desku nazvanou Chuck. Poslední album se jmenovalo Rock It a vyšlo v roce 1979.

Detaily o nové desce zatím nejsou známy, ale podle prohlášení zpěváka by měla obsahovat zejména nový materiál, který si Berry napsal a produkoval. Nahrávka vznikla v St. Louis v Missouri, kde se hudebník v roce 1926 narodil.

Berry album věnuje své manželce Toddy a naznačil, že to bude poslední deska: "Má drahá, stárnu! Pracoval jsem na té desce dlouho. Teď už můžu pověsit kabát na hřebík."

Na albu pracovali i Berryho potomci Charles Jr. a Ingrid, kteří hráli na kytaru a harmoniku. Syn řekl, že je pro něj čest se projektu zúčastnit a že album obsahuje široké spektrum písní.

Chuck Berry vydal celkem 18 studiových alb, 31 kompilátů a 45 singlů. V roce 1986 byl spolu s Elvisem Presleyem uveden do Rokenrolové síně slávy.

Mezi jeho nejznámější písně patří například Johnny B. Goode, Maybellene nebo Rock and Roll Music.

 

Právě se děje

Další zprávy