Zlínský festival zahájilo Sedmero krkavců. Herci plakali

29. 5. 2015 18:30
Martha Issová i Sabina Remundová při filmu slzely dojetím. Film viděly poprvé.
Delegace filmu Sedmero krkavců na filmovém festivalu ve Zlíně.
Delegace filmu Sedmero krkavců na filmovém festivalu ve Zlíně. | Foto: ČTK

Zlín - Herci účinkující v nové pohádce Alice Nellis Sedmero krkavců viděli film poprvé až v pátek, při předpremiéře na zlínském filmovém festivalu. "Alice nám nechtěla film pustit, dokud nebude vše hotové včetně hudby a střihu, vstupovala jsem dnes do kina s velkou nervozitou," řekla ČTK představitelka hlavní role Martha Issová.

Nakonec však při filmu byla dojatá a plakala, stejně jako její herecká kolegyně Sabina Remundová. Sedmero krkavců bylo dnešním zahajovacím filmem zlínského festivalu pro děti a mládež. Spolu s účinkujícími pohádku sledovaly stovky dětí v zaplněném Velkém kině.

"Byl to strašně silný zážitek, cítila jsem velkou zodpovědnost, protože jsem přítomná ve velké většině filmu. Když film začal, musel si člověk zvyknout, že se kouká na sebe, což není vždy jen příjemné. Ale velmi rychle mě to přešlo, to sebehodnocení najednou odpadlo a přestala jsem se na to dívat jako na svou práci, ale jako na příběh, který mi někdo vypravuje," uvedla Issová, která byla podle svých slov dojatá, ale také se smála. "Navíc jsem to viděla s dětmi, bylo to moc hezké," poznamenala.

Podobně na tom byla Remundová, která ve filmu hraje zápornou roli královny. "Proplakala jsem to. Byla jsem na začátku velmi dojatá, tak mě ta pohádka spolkla, je to krásný něžný příběh," uvedla herečka.

Nová pohádka podle předlohy Boženy Němcové se líbila také divákům. "Je to krásný příběh, moc se mi líbil. Herci hrají skvěle," řekla ČTK jedna z divaček. Snímek bude na zlínském festivalu promítán ještě v sobotu, v kinech se objeví 4. června.

Příprava pohádky trvala podle producentky Ester Honysové čtyři roky, sehnat peníze nebylo podle jejích slov jednoduché. Film měl rozpočet 48 milionů korun.

Zlínský festival začal dnes, potrvá do 4. června, letos se koná 55. ročník. Nabídne 363 filmů z 52 zemí. Loni festival navštívilo 107 000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy