Živě: Anděl Páně 2 v televizi na Vánoce nebude, varuje režisér. Ve Varech ukázal vtipný trailer

Živě
Karlovarský filmový festival dnes pokračoval dalšími desítkami projekcí. V hlavní soutěži se objevily poslední dva z tuctu snímků - kanadský a maďarský. Na festival zamířila i herečka Jiřina Bohdalová, která převezme Cenu prezidenta festivalu.
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2 | Foto: Pavla Černá / Česká televize
Živě
Aktualizovat reportáž
22:40

Čtvrteční online přenos z Karlových Varů končí, dobrou noc. 

22:30

V Thermalu právě začíná večer s Charliem Kaufmanem.

"Zájem o Kaufmana je, avšak lístky vyprodány nebyly a ve frontě čekalo jen několik diváků," píše z předsálí Marie Dostálová.

Charlie Kaufman
Charlie Kaufman | Foto: Marie Dostálová
22:02

Ve Velkém sálu hotelu Thermal se již vše připravuje na natáčení pořadu Na plovárně, kde Marek Eben od 22:30 vyzpovídá oscarového scenáristu Charlieho Kaufmana. Následovat bude projekce jeho nového filmu Anomalisa.  

Charlie Kaufman
Charlie Kaufman | Foto: Lukáš Bíba
21:41

Zítra proběhne na karlovarském fotbalovém stadionu netradiční zápas.

Mádl, Dyk, Hampl a s nimi fotbalové legendy – Koller, Poborský, Jankulovski – to je Real Top Praha. Tým osobností si to...

Zveřejnil(a) Karlovy Vary International Film Festival dne 7. červenec 2016
20:50

Rozhodně by nemělo zapadnout, že se ve Varech promítá i nový film režiséra Jima Jarmusche. V poetickém snímku Paterson exceluje Adam Driver, současná herecká hvězda nových Star Wars, kde ztvárnil záporáka Kylo Rena.

Naši recenzi z projekce v Cannes si přečtete zde:

20:08

Jiří Strach novinářům dnes pustil vůbec první trailer Anděla Páně 2, který půjde do kin začátkem prosince. Podívejte se.

Andělí Páně 2 - trailer

Jiří Dvořák v Andělovi Páně 2.
2:18
Andělí Páně 2 - trailer | Video: Falcon
19:36

Více než polovina restaurací a barů, které dosud navštívili inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) na filmovém festivalu v Karlových Varech, okrádala zákazníky. Podle ředitele inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jana Řezáče restaurace poškodily zákazníky o koruny až desítky korun.

"Děláme kontroly spíše odpoledne a večer. Z dosavadních 65 kontrol bylo 37 zjištění, což je více než polovina. V prvních dnech jsme byli pozitivně naladěni tím, že sice procento bylo okolo 50 procent, ale předražení byla nízká. Ale v úterý a ve středu se výsledky zhoršily, absolutní výše předražení byla od 15 korun do 25 korun a dokonce ve středu to bylo v jednom případě o 67 korun, což bylo proti ceně nákupu předražení o deset procent," řekl dnes ČTK Řezáč.

18:30

Podle režiséra Jiřího Stracha vypráví Anděl Páně 2 příběh chudé vdovy a její dcery, avšak nebe je ve svém humoru neměnné a zůstává. "Chemie těch dvou, Dvořáka a Trojana, a jejich souhra jsou po těch jedenácti letech ještě zralejší. Pro mě to bylo jedno obrovské 'déjà vu' - vidět je opět v těch samých kostýmech," uvedl režisér. Dodal, že snad ještě nikdy nenatočil film s takovou radostí.

"Jestli někdo očekává, že to bude letos na Vánoce v televizi, tak nebude - to podtrhuji dvakrát," zdůraznil režisér. Kdo má rád první díl, tak ho "dvojka" nezklame, dodal.

Anděl Páně 2
Anděl Páně 2 | Foto: Česká televize
18:02

Anděl Petronel a čert Uriáš v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka spolu s režisérem Jiřím Strachem a dalšími herci představili dnes na karlovarském festivalu volné pokračování pohádky Anděl Páně.

Při natáčení se sešla řada hereckých osobností opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha. Diváci v kinech se s nimi setkají 1. prosince, ovšem na uvedení v České televizi si budou muset počkat, řekl režisér Strach.

17:14

Herečka Jiřina Bohdalová osobně uvedla na festivalu v Karlových Varech film Ucho. Politický thriller z roku 1969 natočil Karel Kachyňa a film na dlouho skončil v trezoru.

Bohdalová dnes divákům zvláštního představení filmu řekla, že jsou jen dvě věci, které jí na filmu vadí. "Že ho neviděli moji rodiče, protože film byl dlouhá léta v trezoru. A pak Jan Procházka, který byl geniální autor a napsal i Ucho, když se promítala serviska, když ještě nebyl film hotový, se ke mně přitočil a řekl: Smím na vás psát dál? Ale to už nestihl," řekla dnes na pódiu Bohdalová.

16:38

Ze zákulisí udílení Ceny prezidenta festivalu Jiřině Bohdalové.

16:24

Jiřina Bohdalová rozdává autogramy před hotelem Pupp.

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
16:00

Nádherné místo k odpočinku, ale i místo setkávání se známých a významných osobností. Nejen za kvalitní kávou si hosté festivalu našli cestu do Nespresso Café.

Inspirativní prostředí, láká i celebrity. Mohli jste tu potkat například Marthu Isoovou, která zde poskytla nejeden rozhovor médiím.

Foto: Nespresso
15:36

Do Varů už dorazila i herečka Jiřina Bohdalová, které Jiří Bartoška odpoledne předá Cenu prezidenta festivalu.

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
14:50

Takhle vypadá oficiální festivalová znělka 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V hlavní roli Zdeněk Svěrák, režie Ivan Zachariáš.

Oficiální znělka 51. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech

Zdeněk Svěrák
Oficiální znělka 51. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech | Video: YouTube
14:09

Na festivalu proběhla i pětihodinová projekce detektivní minisérie Viktora Tauše Modré stíny, kterou vysílala Česká televize. 

Po projekci si s diváky - tedy s jejich zbytkem, který neodešel - přišel popovídat sám režisér Tauš spolu s představiteli hlavních rolí Klárou Melíškovou a Stanislavem Majerem. Pokusil se vysvětlit svůj umělecký záměr a pozadí vzniku seriálu,“ popisuje Michal Zlatkovský z Respektu. 

Ve filmařských kruzích vychvalovaný seriál je každopádně v Česku ojedinělý: rozostřená kamera, absence umělého osvětlení a postavy téměř mimo záběr se v hlavním vysílacím čase na ČT 1 jen tak nevidí. Bohužel platí, že odvážný experiment dobrou detektivku nedělá - a Modré stíny dobrá detektivka nejsou, ať už kvůli toporným dialogům, dějovým nesrovnalostem nebo nadbytečným odbočkám, které snad měly vyplnit čtyřapůlhodinovou seriálovou plochu,“ píše Zlatkovský ve svém festivalovém blogu.

Recenzi Martina Svobody, který naopak seriál považuje za výborný, si můžete přečíst zde:  

13:13

Reakce na nový český seriál Pustina televize HBO jsou veskrze nadšené. Děj se odehrává v severních Čechách na pozadí prolomení těžebních limitů.

Minisérie Pustina od HBO (první velká režie Ivana Zachariáše). Ve Varech pouštěli první dva díly a je to ta nejlepší televizní věc, jaká tu vznikla (tím nemyslím ve Varech, ale v týhle republice),“ píše na svém Facebooku filmový publicista Kamil Fila. 

V české produkci jde o naprostý nadstandard, který nestojí čistě na ději, ale především na hrdinech a jejich špinavém světě,“ hodnotí film Tomáš Stejskal z Hospodářských novin

Jde o další skvěle ošetřený projekt (ze strany HBO), který má našlápnuto k tomu, aby se stal tím nejlepším, co u nás zatím na obrazovce vzniklo,“ píše Martin Svoboda. Jeho recenzi prvních dílů seriálu si můžete přečíst na Aktuálně.cz v pátek ráno.

Pustina - ukázka

Pustina
0:41
Pustina - ukázka | Video: HBO
13:01

Podívejte se na trailer k výpravnému 13dílnému seriálu České televize Já, Mattoni, který vypraví o životě Heinricha Mattoniho, zakladatele světově proslulé stáčírny minerálních vod. ČT ho novinářům představila v Karlových Varech. 

Já, Mattoni

Já, Mattoni
1:00
Já, Mattoni - trailer | Video: Česká televize
12:52

Alois Švehlík a jeho syn David ve Varech představili nový seriál Já, Mattoni, který začne Česká televize vysílat na konci prázdnin.

12:47

 Za dva roky dorazí do českých kin animovaný film Nagano – zrození hrdinů. V Karlových Varech ho představili jeho tvůrci.

Podle krátkých němých ukázek a storyboardů zatím nepoznáme víc, jde jen o ukázku animace. Jágr v nich trénuje a vydává během toho podivné zvuky, což však, doufejme, nebude naplňovat celý film. Tam ho má mluvit Vojtěch Dyk. Dominika Haška si možná střihne Ondřej Vetchý a Ivana Hlinku Jiří Bartoška. Samotný Jágr s Haškem jsou moc vytížení, aby ztvárnili sami sebe, ale možná se dočkají čestné roličky,“ píše z tiskové konference Martin Svoboda.

 

12:04

Distribuční společnost Bioscop uvede příští rok na jaře do kin komedii režiséra Jiřího Chlumského Špunti na vodě. Kromě dětí se v ní objeví Pavel Liška, Tatiana Vilhelmová, Anna Polívková, Jiří Langmajer a Hynek Čermák. Tvůrci svůj snímek představili novinářům na karlovarském festivalu.

Letní příběh vypráví o tom, co se stane, když tátové chtějí na vodu bez svých drahých poloviček, ale nečekaně musí vzít s sebou sedm svých dětí. Podle informací z prezentace na karlovarském festivalu se film připravoval tři roky a vzniklo třicet verzí scénáře, přičemž prý scenárista Marcel Bystroň vše na vlastní kůži prožil.

"Natáčení bylo dost složité, protože jsme máchali sedm dětí ve věku od čtyř do 17 let ve studené vodě Sázavy," uvedl Chlumský, kterého v srpnu čeká za kamerou druhá část natáčení. Připustil, že někomu by mohl snímek svým vyzněním připomenout komedii S tebou mě baví svět, a byl by tomu rád.

Špunti na vodě
Špunti na vodě | Foto: Alžběta Orten / Bioscop
11:33

Oscarový scenárista Charlie Kaufman uvede od 22:30 ve Velkém sále hotelu Thermal svůj nový film Anomalisa a před publikem natočí s Markem Ebenem rozhovor pro pořad Na plovárně. 

Snímek z Kaufmanovy animované Anomalisy.
Snímek z Kaufmanovy animované Anomalisy. | Foto: Paramount Pictures
11:09

"Možná největším hereckým překvapením nového seriálu české HBO Pustina
jsou mladiství chovanci ústavu. Syrové prostředí plné tvrdých drog
schovaných pod přikrývkami patří k nejsilnějším atributům díla, jejž
natočil Ivan Zachariáš. Šikana, vtípky, pošťuchování ježka na dvoře −
takřka vše vyznívá nenuceně, s těmito postavami chce divák pobývat
déle," píše o chystaném seriálu HBO Tomáš Stejskal na webu iHned.cz.

10:34

Lyrický příběh o dětství a hrdinství v každém z nás Po strništi bos dostal podporu fondu Eurimages. Státní fond kinematografie snímku udělil sedmimilionový grant a konstatoval, že jde o nejlépe autorsky i producentsky připravený projekt.

Tvůrčí dvojice Jan a Zdeněk Svěrákovi spolupracuje už čtvrt století. Snímek Po strništi bos je jejich sedmým dílem. Ve stejnojmenné knize převyprávěl Zdeněk Svěrák své vzpomínky optikou sedmiletého chlapce přesazeného z města na venkov. Dějově předchází jejich první společné práci, Obecné škole z roku 1991.

9:57

Už 10. srpna začne režisér Jan Svěrák natáčet podle předlohy svého otce Zdeňka film Po strništi bos. Dějově předchází jejich společnému filmu Obecná škola, role rodičů ztvární Tereza Voříšková a Ondřej Vetchý. 

V připsané roli ředitele školy se na plátně objeví Zdeněk Svěrák s dobově upraveným vousem. Spolu se synem Janem proto do scénáře doplnil několik vtipných scén. Premiéra snímku bude za rok, dozvěděli se novináři na prezentaci v rámci karlovarského festivalu.

"Jsem ráda, že budu pracovat s takovým režisérem, jako je Honza. Beru to i jako poctu, protože si myslím, že pokud mě může někdo převést z rolí holčiček do rolí žen a maminek, může to být právě jen on," řekla Voříšková.

Podle dvorního Svěrákova kameramana Vladimíra Smutného ho čeká převést scenáristovu představu do vizuální podoby. "Film připravujeme dlouho, protože tam jsou některé lokace místopisně dané. Například, že vedle nějakého domu má být hřbitov. Dlouho jsme spolu hledali, po obhlídkách jezdíme už od února. Nakonec jsme se ukotvili ve Slavonicích," řekl Smutný.

9:43

Humor máte buď v sobě, nebo ho vyrábíte, jenže potom je to šaškování a pitvoření. Humor musí vyvěrat zevnitř, jak vnímáte život. Někdy se zrodí i životu navzdory,“ říká Jiřina Bohdalová v rozhovoru pro Festivalový deník.

9:30

Na filmovém festivalu se zatím prodalo 115 777 vstupenek a proběhlo 341 projekcí.

9:15

Režisér Sean Ellis, autor filmu Anthropoid, poskytl Aktuálně.cz rozhovor. A řeč se stočila i na kritizovaný přízvuk herců v historickém dramatu, které mělo v Karlových Varech světovou premiéru. 

Uvědomte si k tomu, že vlastně nikdo na natáčení nemluví angličtinou bez akcentu. Jamie Dornan má v normální řeči irský přízvuk, Češi samozřejmě český. Proč je všechny tlačit k čisté angličtině? Bylo by to nepřirozené a pro Čechy vlastně nemožné. Pak bychom museli české herce předabovat, nebo přeobsadit,“ vysvětluje režisér.

Celý rozhovor si přečtěte zde:

9:00

Čtvrtek bude v Karlových Varech patřit herečce Jiřině Bohdalové.

V dějišti festivalu se objeví po poledni, odpoledne v Městském divadle uvede film Karla Kachyni Ucho z roku 1970, který byl během minulého režimu zakázaný a premiéru si odbyl až od 20 let později.

V závěru přehlídky převezme herečka Cenu prezidenta festivalu.

Ucho
Ucho | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
8:45

Celebrity gastronomie v Nespresso Café

Hvězdy gurmánských zážitků bez hvězdných manýrů. Šéfkuchaři Marek Raditsch a Lukáš Paluska září ve VIP lounge Nespresso Café. Káva je originální ingrediencí pro takové mistry, inspirujte se i vy.

8:30

Dobré ráno. Vítáme vás u čtvrtečního online přenosu z 51. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Kultura ČTK Marek Pros Kultura, ČTK, Marek Pros
Aktualizováno 7. 7. 2016 20:49
 

Právě se děje

Další zprávy