Živě: Nový seriál ČT připomíná maraton Kohákových reklam. Na festivalu už zasahovali i hasiči

Přenos skončil
Karlovarský festival už ocenil herce Willema Dafoea a Jeana Rena, v úterý se bude věnovat hlavně filmům. V hlavní soutěži se představí polský film Vlny a vztahové drama v rumunsko-švédské koprodukci U trati. První dva díly nového seriálu produkce HBO večer uvedou režiséři Alice Nellis a Ivan Zachariáš. Dění na 51. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech sledujeme v online reportáži.
Marek Eben a Jean Reno
Marek Eben a Jean Reno | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
Přenos skončil
23:22

Milí čtenáři, pro dnešek končíme naši online reportáž, z Karlových Varů se vám opět přihlásíme zítra.

22:28

Filmový kritik Kamil Fila odhaduje, jaké filmy by měly na letošním MFF v Karlových Varech diváky nejvíce překvapit.

Jaké jsou největší "objevy" karlovarského festivalu?

Willem Dafoe a Jiří Bartoška
2:25
Filmový kritik Kamil Fila odhaduje, jaké filmy by měly na letošním MFF v Karlových Varech diváky nejvíce překvapit.
21:02

Jean Reno včera večer převzal Cenu prezidenta a poděkoval festivalovým divákům. I díky nim jsou filmy jako Leon pořád naživu. Právě kultovní film Luka Besssona uvedl ve Velkém sálu hotelu Thermal.

Jean Reno rozhovor

Jean Reno
Jean Reno - rozhovor
19:55

V hostelech a stanovém městečku na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary se vyměnila první vlna tzv. batůžkářů. Ubytování ve školách i pod stanem využívají každoročně stovky mladých lidí. Kapacita i pro druhou polovinu festivalu je dostatečná a i bez objednání je možné v hostelech i městečku místo najít.

Stanové městečko zatím navštívilo asi 1200 lidí a ani ochlazení a občasný déšť je neodradil.

19:03

Také filmy s názvem Mastnej škrtič, Noční můra či Vrah z prádelny naleznou fanoušci v programu karlovarského festivalu.

Do oblíbené sekce Půlnoční filmy, která rozhodně nenabízí filmové umění, jich bylo zařazeno šest a každý je uveden třikrát. Projekce začínají opravdu o půlnoci a o diváky není nouze.

Například dnes nad ránem skončil japonský příběh, jehož hrdina, snící kdysi o kariéře slavného autora komiksů, otročí jako pomocný kreslíř v malém vydavatelství. Vše se změní ve chvíli, kdy Tokio ovládne neznámý virus a jeho obyvatelé se změní na zombie. Neprůbojný muž tak musí vzít život do vlastních rukou a stát se hrdinou.

18:27

Tým Jana Hřebejka na červeném koberci.

18:20

Na media party v Poštovním dvoře zasahovali hasiči, začal hořet gril s plynovou lahví.

18:18

"Stále mám doma na pracovním stolku takový ten hrneček, co slouží k pití lázeňských vod. Přežil všechna ta stěhování, nerozbil se a pořád tam stojí," vzpomíná herečka Emma Suarézová na svoji první návštěvu karlovarského festivalu. Nyní se sem vrátila s novinkou režiséra Pedra Almodóvara.

Celý rozhovor s herčkou si přečtěte na webu IHNED.cz.

Emma Suarézová
Emma Suarézová | Foto: Lukáš Bíba
17:14

Jednání u hranatého stolu. Sešli se u něj premiér Bohuslav Sobotka a čeští filmaři a producenti. Téma diskuze je současný stav české kinematografie.

16:51

Michal Zlatkovský z Respektu dává Kosmu povolení ke startu. 

Viděl jsem zrovna spolu s x různýma kritikama kus seriálu ČT Kosmo o Češích, co letí do vesmíru, ale zatímco oni to datl...

Zveřejnil(a) Michal Zlatkovský dne 5. červenec 2016
16:49

Připravovaný seriál Kosmo České televize ale vyvolal i nadšené ohlasy.

16:29

V příštích dnech obdrží cenu prezidenta festivalu americký scenárista, režisér a producent Charlie Kaufman, držitel Oscara za scénář k filmu Věčný svit neposkvrněné mysli.

Převezme ji také herečka Jiřina Bohdalová, která oslavila v květnu pětaosmdesátiny. Při této příležitosti bude uveden jeden ze zásadních snímků české kinematografie, drama Ucho režiséra Karla Kachyni.

15:16

Česká televize představila v Karlových Varech i svůj chystaný seriál Kosmo, který podle scénáře Tomáše Baldýnského natočil Jan Bártek. Hrají v něm Martin Myšička, David Novotný nebo Jana Plodková.

Konečně povedená satira? Kosmo si odnáší pozitivní ohlasy, takže moje dojmy možná zůstanou osamoceny,“ shrnuje svoje prvín pocity z projekce Martin Svoboda. „Ale vadila mi doslovnost (muž podává matrošku Zemana s Putinem uvnitř a říká "podívejte, tady vám dávám matrošku Zemana s Putinem uvnitř" a následuje dlouhé prohlížení matrošky Zemana s Putinem uvnitř) a opakování.

Nejsem si jistý, nakolik šlo o satiru a nakolik prostě o výčet stereotypů, se kterými se nijak nepracuje. Blbá kosmonautku ve čtvrtém dílu už byla vyloženě nesnesitelná - najednou přibude nová postava bez náznaku osobnosti, která není ani začleněná do děje, takže musí být 80 procent stopáže mimo obraz, protože krom toho jednoho vtipu "jejda, vyměnila jsem všechna zavazadla" pro ni není role v ději...

Přičtěme nekonzistenci, když je ministr v prvním díle protřelý a v druhém mu je všechno vysvětlováno na úrovni, kdy se zdá, že nikdy nepodstoupil politické jednání. A vůbec jsem nerozeznal úroveň nadsázky celého toho světa - nevím, jaké má hranice, a když nevím, jak je definovaný, tak přece nechápu, jakou roli v něm která událost hraje, co z čeho vyvozovat.

Na satirické úrovni nebo úrovni kontinuálního vyprávění jsem se na to nedokázal naladit, byly to pro mě jenom skeče jeden za druhým, něco jako maraton Kohákových reklam,“ dodává.  

14:20

Ztrácíte se ve víru festivalového dění? Mrkněte do našeho přehledného průvodce. Najdete v něm tip na filmy, koncerty i večírky. 

14:01

Marek Eben moderující, obecenstvo spící. 

Až vám někdo bude říkat, že Eben je dobrej moderátor, pusťte si plovárnu s Renem, kde ignoruje všechny možnosti na zají...

Zveřejnil(a) Michal Zlatkovský dne 4. červenec 2016
13:14

Pořádek musí být! I když jste premiér. 

12:25

Stalo se každoroční festivalovou tradicí, že moderátor Marek Eben vyzpovídá slavné zahraniční hosty přímo před publikem Velkého sálu hotelu Thermal v rámci své talk show Na plovárně. A rok co rok si diváci v sále pokládají otázku, proč se toho musí účastnit. Letos to nebylo v ničem jiné.

Jean Reno měl uvést film Leon, což ovšem překazil Marek Eben natáčením svého pořadu Na plovárně přímo před diváky. Otázkami na tak zásadní témata, jako je technika pěstování hercových olivovníků, diváky v tak pokročilou hodinu takticky unudil a po hodině veřejnoprávního povídání se dobrá polovina místo Leona rozhodla pro postel. Tím se prostor ve Velkém sále citelně uvolnil a ti, kteří zůstali, mohli do dvou do rána sledovat kvalitní thriller klidně i na třech sedadlech najednou. Snad bude mít Jean Reno na co vzpomínat,“ píše Michal Zlatkovský z Respektu.

Jeho festivalový blog si přečtěte na webu Respekt.cz.

Komentář k loňskému Ebenovu výkonu s Richardem Gerem, kde se známý moderátor se zlou potázal:

11:23

Hřebejkova Učitelka má na ČSFD.cz průměrné hodnocení zatím nadprůměrných 75 procent (hodnotilo 51 lidí, kteří film viděli).

Klasické hřebejkovské schéma, které nezklame, ale ani nikdy nevyrazí dech,“ píše například uživatel Brylin.  

10:36

K úternímu ránu se na festivalu prodalo zatím 85 996 vstupenek a proběhlo 222 projekcí. 

10:30

Martin Svoboda byl ve své recenzi k Hřebejkově novince o něco shovívavější:

"Učitelka je soudržný film, který dává smysl, drží pohromadě a celkem efektně sděluje, co sdělovat chce. Natočený je sice ne invenčně, zato však s pevnou rukou a jasným okem. A herci se Zuzanou Mauréry v čele se činí," píše.

10:00

V pondělí večer měl v Karlových Varech premiéru nový film režiséra Jana Hřebejka. Reakce na něj jsou však rozpačité:

V Učitelce, jednom z nejrozpačitějších snímků Jana Hřebejka s Petrem Jarchovským, po celou dobu vládne naprosté bezvětří. Co se řekne, je třeba i ukázat. Nezřídka se stejná informace divákovi opakuje třikrát,“ píše například Tomáš Stejskal z Hospodářských novin.

Celou recenzi si přečtěte na webu iHned.cz.

9:15

Francouzský herec Jean Reno převzal včera večer Cenu prezidenta festivalu. Zároveň se zúčastnil živého natáčení pořadu Marka Ebena Na plovárně a poté osobně uvedl kultovní snímek Luka Bessona Leon z roku 1994, v němž ztvárnil mlčenlivého zabijáka.

"Děkuji vám, že se na filmy díváte, protože vy je udržujete při životě. Nebýt vás, nebyly by ani filmy ani herci," poděkoval divákům ve velkém sále hotelu Thermal, kteří francouzskému herci tleskali ve stoje.

Jean Reno
Jean Reno | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
8:45

První podání podruhé s Nespresso 

Chcete se potkat s někým zajímavým z filmového světa? Přijďte do Nespresso Café, kde se potkávají filmoví profesionálové i mladí filmaři. Odpoledne patří právě novým talentům filmové sekce První podání.

8:30

Dobré ráno, vítáme vás u svátečního onlinu z karlovarského filmového festivalu. 

Marek Pros ČTK Kultura Marek Pros, ČTK, Kultura
Aktualizováno 5. 7. 2016 23:23
 

Právě se děje

Další zprávy