Sídlo Winstona Churchilla se změnilo v Hitlerovo velitelství. Veteráni jsou zděšeni

mad
24. 9. 2016 8:00
Rodinné sídlo Winstona Churchilla posloužilo režiséru Michaelu Bayovi jako velitelství Adolfa Hitlera pro pátý díl filmové série Transformers. Palác byl potažen hákovými kříži. Veteráni se zlobí.
Blenheimský palác
Blenheimský palác | Foto: ČTK

Rodinné sídlo bývalého ministerského předsedy Winstona Churchilla proměnil režisér Michael Bay v Hitlerovo velitelství. Krok již odsoudili váleční veteráni, píše The Guardian.

Rozlehlý Blenheimský palác v městečku Woodstock v hrabství Oxfordshire byl pro potřeby natáčení pátého dílu akční sci-fi série Transformers potažen obrovskými hákovými kříži a do popředí filmař Bay umístil příslušníky SS, jak ukazuje fotografie deníku The Sun.

"Vím, že je to film, ale je to symbolicky neuctivé k Churchillovi. Otáčí se ve svém hrobě," řekl deníku plukovník Richard Kemp, bývalý velitel britských jednotek v Afghánistánu.

Režisér Bay se kritice brání, BBC řekl, že by nikdy neudělal nic neuctivého vůči veteránům a Churchilla nazval hrdinou. „Až uvidíte film, pochopíte to,“ dodal.

Churchill je pohřben zhruba 1,5 kilometru od paláce. Tony Hayes z asociace veteránů řekl, že všichni, kteří sloužili za druhé světové války, by tímto byli zděšeni, píše The Guardian.

Sídlo, které je veřejnosti přístupné, v současnosti vlastní Churchillův vzdálený příbuzný Jamie Spencer-Churchill, hrabě z Marlborough.

Film Transformers: Poslední rytíř dorazí do českých kin 22. června 2017. V hlavních rolích se objeví Mark Wahlberg a Stanley Tucci, kteří hráli již v předchozím díle s podtitulem Zánik (2014).

 

Právě se děje

Další zprávy