Rocky je zpět! Stallone bude trénovat syna Apollo Creeda

Kultura Kultura
1. 7. 2015 14:59
Závěrečný díl série o slavném boxerovi opět slibuje dramatickou podívanou. Rocky předá pomyslné žezlo mladšímu nástupci a soupeře v ringu bude sledovat pouze z trenérské židle.
Foto: instagram.com/officialslystallone

Filadelfie - "Italský hřebec" poprvé nebude ve filmu bojovat a naopak se postaví do role trenéra. Jeho svěřencem se stane syn Rockyho velkého soupeře a později i přítele Apolla Creeda, který zemřel ve čtvrtém díle série. Premiéra je naplánovaná na letošní listopad. 

Adonis Creed chce pokračovat ve stopách svého úspěšného otce Apolla Creeda a stát se boxerem. Bojovat ale neumí a potřebuje trenéra. Naštěstí je tu Rocky Balboa, který se ho ujme a začne mu předávat boxerské zkušenosti. Adonis, stejně jako jeho otec a Rocky, trénuje ve Filadelfii a snaží se ze sebe dostat všechno, aby mohl navázat na jejich úspěchy.

Režie sedmého dílu s podtitulem Creed se ujal devětadvacetiletý Ryan Coogler, jenž svým debutem Fruitvale Station v roce 2013 zabodoval na festivalu nezávislých filmů Sundance; film je inspirovaný skutečnou událostí, kdy byl policií bezdůvodně zabit černošský mladík na nástupišti stanice sanfranciského metra.

Režisér do role syna Adonise obsadil herce Michaela B. Jordana, který si rovněž zahrál hlavní postavu ve zmiňovaném debutu. Kromě něj a Sylvestera Stallonea se ve filmu objeví Tessa Thompson nebo Phylicia Rashad.

Sága o Rockym je tak další z mnoha akčních sérií, které se v posledních letech dočkaly pokračování.Film Rambo (kde také hraje Stallone) má už čtyři díly a momentálně se natáčí pátý, další díl Terminátora právě běží v amerických kinech (Terminátor Genisys), českou premiéru bude mít příští čtvrtek. 

Od roku 2010 také vznikly tři díly Expendables: Postradatelní, kde hraje většina legendárních akčních hrdinů - například Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis nebo Mickey Rourke.

Trailer Creed | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy