Za výlet do Babovřesk diváci odevzdali přes dvacet milionů

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 3. 2014 17:56
V českých kinech byly o víkendu úspěšné i dvě novinky: animovaná Velká oříšková loupež a akční Non-stop s čerstvě oscarovou Lupitou Nyong´o.
Foto: Falcon

Praha - Komedie Zdeňka Trošky Babovřesky 2 i druhý týden po premiéře zhlédlo v českých kinech nejvíc diváků. O víkendu se přidalo 41 695 milovníků svérázného humoru a celkem jich už je 144 tisíc, což znamená dvacet milionů korun zanechaných v pokladnách biografů.

Na druhé místo žebříčku návštěvnosti zvláště nejmenší diváci spolu s rodiči vynesli animovanou dobrodružnou komedii s názvem Velká oříšková loupež, natočenou v koprodukci Kanady s Jižní Koreou. Vzápětí po premiéře ji zhlédlo přes šestnáct tisíc lidí.

Za ní je americký snímek Památkáři o unikátní vojenské jednotce, jejíž členové nasazovali vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvali umělecké skvosty, které během války nakradli. Natočil ji George Clooney, který se na ní podílel i jako herec, spoluscenárista a producent. Vidělo ji 12 304 lidí.

Čtvrté místo obsadil australský Lego příběh a za ním je další novinka - americký akční thriller Non-stop, ve kterém Liam Neeson zodpovědný za bezpečnost cestujících bojuje ve velkém dopravním letadle proti neznámému teroristovi. Ve filmu hraje i čerstvá držitelka Oscara Lupita Nyongo´o.

 

Právě se děje

Další zprávy