Chystá se nový film o Harrym Potterovi? Studio vyjednává o právech, ve hře je i návrat Radcliffa

Kultura Kultura
31. 8. 2016 15:22
Studio Warner Bros. podle neoficiálních informací vyjednává o získání práv divadelní hry Prokleté dítě, podle které by měl vzniknout po roce 2020 devátý film o Harrym Potterovi. Studio by v hlavní roli rádo vidělo Daniela Radcliffa, ten momentálně o návrat do kůže čarodějnického učně nestojí.
Foto: Warner Bros.

Daniel Radcliffe se možná vrátí jako Harry Potter. Studio Warner Bros. totiž podle amerického deníku New York Daily News vyjednává o právech na zfilmování divadelní hry Prokleté dítě, která se odehrává 19 let po posledním příběhu ze série o Harrym Potterovi. Ve hře je již dospělý, přepracovaný zaměstnanec ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků.

Radcliffe ztvárnil mladého čaroděje v osmi filmech (2001–2011).

New York Daily News se odkazuje na dobře informovaný zdroj, podle kterého by „Warneři“ chtěli mít hotový film kolem roku 2020 a samozřejmě mají v plánu, že se hlavní role zhostí opět Radcliffe.

Sedmadvacetiletý herec již dříve popřel, že by chtěl znovu hrát v jakémkoliv filmu o Harrym Potterovi. Výběrem rolí se naopak snaží vymanit ze škatulky oblíbeného čarodějnického učně. Důkazem je například snímek Švýcarák, který viděli diváci na filmovém festivalu v Karlových Varech a ve kterém Radcliffe hraje mrtvolu.

Herec navíc nemá nouzi o filmové nabídky, přestože sahá převážně po nízkorozpočtových titulech.

Radcliffe v nedávném rozhovoru pro Radio Times připustil, že kdyby v ruce držel opravdu dobrý scénář, možná by vše ještě zvážil a odkázal se na prohlášení Harrisona Forda, který se již nikdy nechtěl vrátit k postavě Hana Sola.

„Takže teď říkám ne, ale nechávám si otevřená zadní vrátka,“ dodal herec.

Letos v listopadu také míří na stříbrné plátno snímek Fantastická zvířata a kde je najít natočený podle stejnojmenné knihy Rowlingové. Děj se odehrává v New Yorku v roce 1926, a přestože vychází z potterovských příběhů, přivádí na scénu nové postavy i nové zápletky. Česká premiéra filmu je 17. listopadu, v USA a v Británii o den později.

Kniha vyjde v podobě scénáře, jde o speciální vydání, říká překladatel nového dílu Harryho Pottera Petr Eliáš a dodává, že překlad trval týden. | Video: Filip Horký
 

Právě se děje

Další zprávy