VIDEO Zejtra napořád, slibuje chlap, který změní svůj život

20. 5. 2014 16:12
Podívejte se na první ukázku z filmu debutujícího režiséra Rudolfa Havlíka Zejtra napořád. V hlavních rolích se představí Pavel Batěk a Vica Kerekes.
Podívejte se na ukázku z filmu Zejtra napořád. | Video: Falcon

Video - Hrdina filmu Zejtra napořád Petr Kraus žije v trysku. Jeho život je jeden velký adrenalin. Musí obchodovat s nebezpečnými lidmi, létat z kontinentu na kontinent a dávat si schůzky naslepo. Občas se proto svalí do nějakého průšvihu, ze kterého ho musí vysekat nejlepší kámoš. "Občas jste ve vatě, občas vám někdo drží pistoli u čela. Občas potkáte divný lidi - a občas ty pravý," říká. Neví ovšem, zda je to život, který opravdu chce. Nechce zbohatnout, nechce se usadit a chce něco změnit. Diváci s ním prožijí pár dnů, ve kterých možná objeví, co chce vlastně změnit - zejtra a napořád.

Zejtra napořád.
Zejtra napořád. | Foto: Falcon

Debutující režisér Rudolf Havlík mohl jako scenárista vycházet ze spisovatelské zkušenosti, protože je úspěšným blogerem a autorem čtyř knih. "Přestože příběh hlavního hrdiny je fabulace a fikce, inspirací pro výchozí situaci byla práce v Asii a zkušenosti s čínskou mentalitou. Část děje a také část natáčení se odehrála v Hongkongu, který je neskutečně sexy a dává filmu atmosféru," říká režisér.

Snímek Zejtra napořád slibuje být filmem o snech a změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. O rozhodnutích, která začneme realizovat, ale až "zejtra". O naději, že příští ráno všechno změní. Má to být i film o přátelství a setkáních, která nelze čekat, o svobodě a touze cestovat - a přitom vědět, že se máme kam a ke komu vrátit.

Zejtra napořád.
Zejtra napořád. | Foto: Falcon

"Chtěl jsem přivést do filmu mužskou postavu, která bude zajímavá, protože si myslím, že v českých filmech chybí silné mužské charaktery. Většinou jsou to ublížení, potrhlí, debilní nebo asexuální tvorové, na které mě nebaví se dívat. A to, že všichni chceme změnit svůj život a máme své sny, mi přijde logické, protože věřím, že v koutku duše si to přejeme v jisté míře všichni," komentoval příběh režisér Havlík. "Snažili jsme se udělat především zábavný film, který se nebere zas tak moc vážně. Aby bylo na co koukat."

První scény filmu vznikly už v roce 2011. Pavla Baťka do hlavní role vybral prý proto, že je zajímavý, má sexappeal a dokáže si sám ze sebe udělat legraci. V dalších rolích se objeví Vica Kerekes, Filip Blažek, Jiří Lábus jako mafiánský boss, Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy a Klára Issová.

Film bude mít premiéru v kinech 17. července.

 

Právě se děje

Další zprávy