VIDEO Arnie je zpět jako Terminátor. A opět jde o přežití

Kultura Kultura
5. 12. 2014 16:18
Podívejte se na první trailer k filmu Terminátor: Genisys, v němž se Arnold Schwarzenneger vrací ke své slavné roli.
Arnold Schwarzenegger je zpět
Arnold Schwarzenegger je zpět | Foto: Paramount Pictures

Praha – Tvůrci filmu Terminátor: Genisys před dvěma dny zveřejnili 16sekundový teaser, který lákal na první plnohodnotný trailer.

Terminátor: Genisys je rebootem známé sci-fi série, která se skládá z filmů Terminátor (1984), Terminátor 2: Den zúčtování (1991), Terminátor 3: Vzpoura strojů a Terminator Salvation (2009). V prvních třech dílech měl ústřední roli původem rakouský herec Arnold Schwarzenegger, který hrál humanoidního robota T-800.

Podívejte se na první trailer k filmu Terminátor: Genisys.
Podívejte se na první trailer k filmu Terminátor: Genisys.

Trailer ukazuje, že se scenáristé Leaera Kalogridis (Prokletý ostrov) a Patrick Lussier (Drive Angry) příběh mění. Sarah Connor (Emilia Clarke) říká, že časová linie, kdy John Connor (Jason Clarke) pošle Kylea Reese (Jai Courtney) neexistuje, protože starší verze Terminátora (Arnold Schwarzenneger) vychovává Sarah a setkává se se svou mladší verzí z roku 1984. Nebo tak nějak. Poněkud zmatený trailer se snaží zajmout výbuchy, honičkami a nechybí ani proslov o zániku lidstva.

Trailer také ukazuje novou verzi robota T-1000, kterého hraje korejský herec Byung-heon Lee (RED 2). Dočkáme se i kultovních hlášek "Come with me if you want to live" (Pojď se mnou, pokud chceš přežít) and "I'll be back" (Já se vrátím).

Režie se ujal Alan Taylor, který režíroval seriály Hra o trůny, Impérium – Mafie v Atlantic City nebo komiksového Thora: Temný svět (2013), což je příslibem určité kvality. Uvidíme, zda se Arnold vrátí ve velkém stylu nebo ne. Premiéra filmu v českých kinech bude 9. července 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy