VIDEO Podívejte se na animovaný film Anatomie Pavouka

Kultura Kultura
2. 1. 2015 9:07
Aktuálně.cz nabídlo možnost zhlédnout celý film Anatomie Pavouka v online premiéře.
Podívejte se na trailer k animovanému filmu Anatomie Pavouka.

Video - Pět let pracoval režisér Vojtěch Kiss na svém snímku Anatomie Pavouka. Začal jako animátor na škole ve Zlíně, kde brzy zjistil, že mnohem více mu přináší samotná práce animátora než návštěvy přednášek, a školu opustil.

Prošel si těžkým životním obdobím, práce na filmu režiséra existenciálně ohrožovala a zdálo se, že film nikdy nedokončí. Jako malý zázrak působí jeho oficiální uvedení do kin a na festivaly.

Film představuje vizi pochmurného města. Z vesmíru vypadá jako svítící pavučina, zevnitř je to betonový organismus, v jehož útrobách se žilami a vlákny sunou tam a zpátky husté nánosy lidí. Jedním z nich je pan Pavouk, úředník pracující v obrovské kanceláři, dobrovolný otrok, člověk osamělý a ztracený v labyrintu ulic, chodeb a vlastní mysli nasáklé alkoholem. Avšak kdesi mnohem hlouběji, v místech, kde se rozum rozpadá a začínají sny, se otevírá nekonečný prostor, ve kterém září křehká síla…

Aktuálně.cz získalo exkluzivní možnost od filmové produkční společnosti nutprodukce a producentů Pavly Kubečkové a Tomáše Hrubého film pustit v jeho online premiéře.

 

Právě se děje

Další zprávy