VIDEO Partička hraje Vybíjenou od Michala Viewegha

ČTK Kultura ČTK, Kultura
8. 10. 2014 12:03
Podívejte se na první ukázku filmu Vybíjená, který natočil Petr Nikolaev podle bestselleru Michala Viewegha.
Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol.
Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol. | Foto: Falcon

Praha - Režisér Petr Nikolaev skončil natáčení filmové komedie Vybíjená podle knihy Michala Viewegha. V celovečerním žánru Nikolaev debutoval v roce 1997, kdy podle předlohy stejného spisovatele natočil snímek Báječná léta pod psa. 

"Poslední filmy, které jsem dělal, byly dost vážné, a tak nyní myslím, že se diváci v kině zasmějí," uvedl Nikolaev.

Autorem scénáře byl Miroslav Oščatka, který s ním spolupracoval už na předchozím kriminálním příběhu Příběh kmotra a dokumentárním dramatu Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů.

Podívejte se na první ukázku filmu Vybíjená, který natočil Petr Nikolaev podle bestselleru Michala Viewegha. Hlavní role ztvárnili Michal Suchánek, Richard Genzer, Ondřej Sokol a Simona Krainová.
1:45
Podívejte se na první ukázku filmu Vybíjená, který natočil Petr Nikolaev podle bestselleru Michala Viewegha. Hlavní role ztvárnili Michal Suchánek, Richard Genzer, Ondřej Sokol a Simona Krainová. | Video: Falcon

Román Vybíjená vydal Viewegh před deseti lety. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Příběh začíná na abiturientském srazu gymnázia. V centru děje jsou tři kamarádi - Jeff, Skippy a Tom. Životní peripetie je neustále vracejí do společného bydliště, staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků, a ošklivka Hujerová.

Vybíjená.
Vybíjená. | Foto: Falcon

Hlavní role ztvárnili Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol, jejichž obsazení bylo nápadem producenta Rudolfa Biermanna. V úloze krásky Evy se ve dvou časových rovinách vystřídaly modelky Simona Krainová a Linda Bartošová. Profesora, který jí významně vstoupí do života, ztvárnil Lukáš Vaculík. Glosátorku života Hujerovou vytvořila Simona Babčáková, která stejně jako všechny další hlavní postavy měla své "mladší já".

Filmy podle literární předlohy Viewegha patří k nejúspěšnějším titulům posledních dvou desetiletí. Divácky nejnavštěvovanější adaptací jsou Účastníci zájezdu Jiřího Vejdělka, které v kinech zhlédlo 834.708 lidí. Následují snímky Román pro muže (584 425 diváků), Román pro ženy (584 382 diváků) a Nestyda (582 369 diváků). Pod všemi je jako producent podepsán Rudolf Biermann ze společnosti In Film. Vybíjenou natočil v koprodukci s televizí Prima především v Říčanech a v lokacích na Sedlčansku.

Premiéra se uskuteční 12. března příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy