Popelka přijde z Panství Downtown. Potrápí ji Cate Blanchett

Kultura Kultura
20. 11. 2014 7:47
Do kin míří nová hollywoodská verze známé pohádky. Podívejte se na první ukázku z amerického filmu Popelka.
Lilly James se proměnila v Popelku.
Lilly James se proměnila v Popelku. | Foto: Disney

Praha – Do kin se blíží nová verze klasické pohádky Popelka, jejíž animovaná verze z roku 1950 studia Disney získala tři nominace na Oscara a Americký filmový institut ji v roce 2008 zařadil mezi deset nejlepších animovaných filmů.

Hranou verzi Popelky režíruje Brit Kenneth Branagh, který proslul jako shakespearovský herec i adaptátor a v poslední době v Hollywoodu natočil například komiksového Thora (2011) nebo akční snímek Jack Ryan: V utajení (2014).

Podívejte se na trailer k filmu Popelka.
2:21
Podívejte se na trailer k filmu Popelka. | Video: Falcon

Popelku hraje Lilly James, kterou známe ze seriálu Panství Downton, kde hraje Rose MacClare. Machechu si zahraje Cate Blanchett (Hobit: Šmakova dračí poušť) a její dvě dcery ztvární Holliady Grainger (Anna Karenina) a Sophie McShera (Panství Downton). Princ Kit bude mít tvář Richarda Maddena, který hraje ve fantasy seriálu Hra o trůny Robba Starka. Zkoušené Popelce bude pomáhat žebračka v podání Heleny Bonham-Carter (Osamělý jezdec).

Trailer napovídá, že půjde o výpravnou pohádku mířenou zejména na mladší publikum. Autory scénáře jsou Aline Bros McKenny, která napsala např. drama Koupili jsme ZOO (2011), a Chris Weitz, který režíroval film Twilight sága: Nový měsíc (2009). Premiéra snímku bude 13. března 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy