VIDEO Kate Winslet upravuje pro krále zahrady ve Versailles

Kultura Kultura
19. 12. 2014 16:04
Podívejte se na ukázku z dobového dramatu A Little Chaos, kde Kate Winslet hraje architektku, která navrhla slavné zahrady ve Versailles.
Kate Winslet jako designérka Sabine De Barra.
Kate Winslet jako designérka Sabine De Barra. | Foto: Lionsgate films

Praha Alan Rickman se proslavil rolí nevraživého profesora Snapea z fantasy ságy o kouzelnickém učňovi Harrym Potterovi. Natočil však již druhý film, jehož ukázku tvůrci zveřejnili.

Podívejte se na ukázku z filmu A Little Chaos s Kate Winslet v hlavní roli
Podívejte se na ukázku z filmu A Little Chaos s Kate Winslet v hlavní roli

Dobové drama A Little Chaos, což lže přeložit jaký „Drobný zmatek“, je zasazeno do 17. století do vlády Ludvíka XIV., kterého hraje Rickman. Film vypráví o zahradní architektce jménem Sabine De Barra (Kate Winslet), která dostane za úkol od slavného architekta Le Nôtrea (Matthias Schoenaerts) navrhnout hlavní část zahrady u zámku ve Versailles, který byl sídlem francouzského dvora. Žena se ocitá ve zcela novém prostředí plném intrik a přísné etikety a také zjišťuje, že jí Le Nôtre začíná být sympatický.

Podle traileru film vypadá na solidní kostýmní drama s osvědčenými herci. Ve vedlejších rolích se objeví Stanley Tucci (Hunger Games), Jennifer Ehle (30 minut po půlnoci) nebo Helen McCrory (Skyfall).

Světová premiéra filmu se odehrála v září na filmovém festivalu v Torontu, kde film získal vesměs pozitivní reakce. Do amerických kin snímek dorazí 27. března 2015, na Slovensko 14. dubna. Česká premiéra zatím není známa.

 

Právě se děje

Další zprávy