Video: James Franco natočil příběh nekrofila podle McCarthyho

Kultura Kultura
2. 7. 2014 9:43
Hollywoodský herec James Franco zrežíroval film Dítě Boží podle předlohy oceňovaného amerického autora Cormaca McCarthyho. Podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Externí

Praha - Podívejte se na nový trailer k filmu Dítě Boží podle předlohy amerického spisovatele Cormaca McCarthyho. Snímek režíruje hollywoodský herec James Franco, který už za sebou má několik krátkometrážních i celovečerních filmů.

Film podle třetího románu McCarthyho vypráví o Lesteru Ballardovi, kterého zcela vyloučila společnost. Muž je totiž vrah a nekrofil a žije v podzemním labyrintu jeskyní v Tannessee. Příběh o lidské degeneraci a naprosté ztrátě morálních hodnot vychází z příběhu skutečného člověka. Snímek je zasazen do 60. letech minulého století a v hlavní roli vyvrhele uvidíme Scotta Hazea. James Franco, který je spoluautorem scénáře, se objeví v jedné z vedlejších rolí.

Trailer k filmu Child of god

Dítě  Boží soutěžilo na loňském 70. ročníku filmovém festivalu v Benátkách a o několik týdnů později se promítal na torontském festivalu. Prvního srpna zamíří snímek do omezené distribuce v USA. Česká premiéra zatím není v plánu.

James Franco patří mezi nejvytíženější osobnosti filmového průmyslu. Kromě své aktivní herecké a režijní kariéry také produkuje, hraje na Broadwayi, přednáší na několika amerických vysokých školách zaměřených na film, aktivně podporuje LGBT komunitu a nahrává také album se svou kapelou.

 

Právě se děje

Další zprávy