Van Sant točí sex, aby se dostal k "pornu pro mamky"

Kultura Kultura
24. 4. 2013 21:05
Gus Van Sant chce zfilmovat erotický román 50 odstínů šedi
Gus Van Sant
Gus Van Sant | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Americký filmař, fotograf a Gus Van Sant, který natočil Dobrého Willa Huntinga, ale také například v roce 1998 neúspěšně přivedl do kin remake Psycha a v roce 2003 sklidil pocty za Slona, má eminentní zájem zfilmovat „porno pro maminky"  - nejpopulárnější erotický román současnosti - Padesát odstínů šedi od E. L. Jamesové. 

Aby přesvědčil studio, natočil krátkou sexuální scénu, v níž vystupuje herec Alex Pettyfer, jehož jsme nedávno mohli vidět ve filmu Bez kalhot. Jeho krok připomíná epizodu, díky níž získal Shia LaBeouf roli v Nymfomance od Larse von Triera.

Společnosti Universal a Focus se zatím k jeho ambicím nevyjádřily. Proslýchá se, že v případě volby Van Santa by právě Pettyfer měl hrát hlavní mužskou roli příběhu - Christiana Greye, zbohatlíka se zálibou v sadomasochismu.

Jeho submisivní partnerku, Anastasii Steelovou měla podle někdejších úvah představovat Emma Watson, která však účast zatím popírá.

O režii projevila kromě Van Santa zájem také herečka Angelina Jolie a na pozici scénáristy se přihlásil autor Amerického Psycha Bret Easton Ellis. Film budou produkovat Michael De Luca a Dana Brunetti, kteří se podíleli na snímku The Social Network.  

 

Právě se děje

Další zprávy