V KINĚ Interstellar, Hunger Games i Madagaskar s tučňáky

V KINĚ Interstellar, Hunger Games i Madagaskar s tučňáky
ZMIZENÍ ELEANOR RIGBYOVÉ: ON/ONA. Běžně si romantický film vystačí s pohledem jednoho hrdiny, případně je oba vzájemně kombinuje. Co se ale na téma vztahů podívat ze dvou striktně oddělených přístupů? Odhalí se nám tak navzájem nepochopené nuance mezilidského soužití? Experimentální podobu nabral film Zmizení Eleanor Rigbyové, který tvůrci uvádějí ve dvou verzích. Jednu z jejího, druhý z jeho pohledu. Milostný pár si zahrál James McAvoy (Pokání, X-Men: Budoucí minulost) a Jessica Chastain (30 minut po půlnoci, Strom života), kterým šťastné soužití nabourá tragédie. V českých kinech od 6. listopadu.
Zmizení Eleanor Rigbyové: On/Ona - podívejte se na ukázku z filmu.
POHÁDKÁŘ. Pohádky jsou vlastně takové lži. Jinak by si Mára, též známý jako Kamil, nemohl vybudovat tuto pověst, kterou ale tvoří pavučiny lží. Souběžně totiž vede dva milostné vztahy. Jednu dívku si zahrála Aňa Geislerová, druhou Eva Herzigová. Hlavní postavu záletného muže, který si své prohřešky ani neuvědomuje, zkoumá policejní kapitán Rott, kterému se naskytne pohled na Márův život ve chvíli, kdy vyšetřuje zločin. Pohádkář je nový film Vladimíra Michálka, který natočil dříve rekordního držitele Českých lvů Je třeba zabít Sekala nebo Babí léto. V českých kinech od 6. listopadu.
Pohádkář - podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
3. 11. 2014 7:26
Vybrali jsme patnáct filmů, které mají premiéru v listopadu v českých kinech. Podívejte se.

Video - Trocha hollywoodských velkofilmů, špetka české kinematografie a perly letošní festivalové sezony. Listopad nabízí pestrou škálu filmů.

Nedočkaví jsou diváci po celém světě zejména na novinku Christophera Nolana, vesmírnou výpravu Interstellar, stejně jako očekávají předposlední díl Hunger Games, v němž vzpoura vzplane naplno. Na plátna vyjede i Brad Pitt v tanku v Železných srdcích. Dodatečně jde do kin vítěz Karlových Varů Kukuřičný ostrov i ruský kandidát na Oscara Leviatan.

Děti se dočkají Tučňáků z Madagaskaru a ti, co preferují české film o vztazích, mohou vyhlížet nové dílo Vladimíra Michálka Pohádkář nebo snímek MY 2.

Podívejte se na trailery, které napoví, na co vyrazit v listopadu do kina!

 

Právě se děje

Další zprávy