Trierova Nymfomanka ulovila Umu Thurman

Kultura Kultura
14. 10. 2012 14:40
Erotické drama Larse von Triera se chlubí další hollywoodskou star
Uma Thurman na večírku
Uma Thurman na večírku | Foto: Profimedia.cz

Praha – Lars von Trier sbírá slavné tváře do svého erotického dramatu. Po zprávách o obsazení Shiy LaBeoufa a Christina Slatera z minulých měsíců, byla nyní obsazena neznámá ženská postava, kterou bude představovat dvaačtyřicetiletá Uma Thurman, již jsme naposledy mohli vidět v adaptaci Maupassantova Miláčka.

Lars von Trier
Lars von Trier | Foto: Reuters

Kontroverzní režisér nedávno začal film natáčet v Německu. Hlavní postava, žena ve středním věku jménem Joe (Charlotte Gainsbourg) kompletně odhalí svou sexuální historii od dětství až do přítomnosti starému mládenci jménem Seligman (Stellan Skarsgård), jenž ji vezme k sobě domů, poté co ji nalezne zbitou v zimě na ulici.

Mladou Joe bude představovat Stacy Martin a Christian Slater se ukáže coby otec titulní hrdinky. Kromě nich a již zmíněného LeBeoufa bude ve filmu hrát Jamie Bell, Connie Nielsen nebo Willem Dafoe. Dříve byla potvrzena také účast Nicole Kidman, ale není jasné, jestli ji Thurman nenahradila.

Lars von Trier už potvrdil, že film bude rozdělen na dvě části - první polovina bude podle všeho líčit dětství a erotické probouzení hlavní hrdinky v dospívání, zatímco druhá  bude popisovat její sexuální život v dospělosti až do padesáti let. Nejenže budou existovat dva filmy, ale také jejich dvě verze – veřejné kopie obou částí budou mít rozostřeny choulostivé části lidského těla, ale bude natočena i necenzurovaná verze.

Stellan Skarsgard, Lars von Trier a Charlotte Gainsbourg
Stellan Skarsgard, Lars von Trier a Charlotte Gainsbourg | Foto: Reuters

Uma Thurman se narodila 29.dubna 1970. Od patnácti se věnovala modelingu a již v roce 1988 se objevila v roli Venuše v Dobrodružství Barona Prášila režiséra Terryho Gilliama a nejvíc se zviditelnila ten samý rok ve filmu Christophera Hamptona Nebezpečné známosti. Nedlouho poté si zahrála jednu z hlavních rolí v Henry & June, prvním filmu, který kdy dostal označení přístupnosti NC-17.

Od té doby se jí dostalo mnoha kritických úspěchů (Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Kill Bill, Mateřské galeje), ale také neúspěchů (Batman a Robin, I na kovbojky občas padne smutek). 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy