Vzniká film Top Gun 2! Tom Cruise bude bojovat s drony

Kultura Kultura
29. 6. 2015 12:56
Americký herec Tom Cruise se znovu objeví v roli pilota Mavericka, díky které se stal jednou z nejobsazovanějších tváří Hollywoodu. Na pokračování filmového trháku z 80. let už tvůrci pracují.
Top Gun
Top Gun | Foto: Paramount

Berlín - Dlouho očekávaný druhý díl akčního snímku Top Gun o elitních vojenských pilotech z roku 1986 dostal podle všeho zelenou. Výkonný ředitel produkční společnosti Skydance potvrdil, že už se pracuje na scénáři a Mavericka si opět zahraje Tom Cruise, píše britský deník Daily Mail.

Film bude podle jeho slov hlavně o tom, jak se změnilo prostředí námořních pilotů za uplynulých třicet let a zda jsou v éře dronů ještě piloti vůbec potřeba. "Je to hlavně o světě, ve kterém žijeme dnes - existují drony a pátá generace bojových letounů. Je to o zkoumání konce jedné éry, kdy se bojů účastnili přímo piloti."

Scenárista Justin Marks, který se podílel mimo jiné na filmech Street Fighter nebo připravované Knize džunglí, se na scénáři dohodl se společností Paramount loni v srpnu.

Snímek Top Gun se v 80. letech stal hitem a vydělal celosvětově přes 350 milionů dolarů, což bylo nejvíce za rok 1986, kdy byl film uveden.

Dvaapadesátiletý Tom Cruise se kromě Top Gunu objeví i v dalším díle neméně slavné série Mission: Impossible s podtitulem Národ grázlu, který má českou premiéru 30. července letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy