TOP 10 nejvýdělečnějších animáků ovládlo Ledové království

Ledové království je z komerčního hlediska nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob. Vydělalo 1,072 milionu dolarů. Podívejte se na další místa v Top 10 podle Boxofficemojo.com.
2. Toy Story 3: Příběh hraček. 1,063 miliardy dolarů. Disney.
3. Lví král. 987,5 milionu dolarů. Disney.
4. Já, padouch 2. 970,8 milionu dolarů. Universal.
5. Hledá se Nemo. 936,7 milionu dolarů. Pixar.
Foto: Disney
Kultura Kultura
31. 3. 2014 14:16
Disneyho film Ledové království má na kontě 1,072 miliardy dolarů. Podívejte se, které další animované snímky Disneyho pohádka v Top 10 překonala.

Fotogalerie - Komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob se stalo Ledové království, které si už na své konto připsalo 1,072 miliardy dolarů.

Ledové království, které velmi volně zachází s motivy pohádky Hanse Christiana Andersena Sněhová královna, mělo světovou premiéru 27. listopadu, o den později se dostalo i do českých kin, kde vydělalo už přes 31 milionů korun.

V Top 10 žebříčku návštěvnosti v USA a Kanadě zůstal film přes tři měsíce. Získal také dva Oscary - pro nejlepší celovečerní animovaný film a nejlepší původní píseň.

Společnost Disney vydělává také na prodeji soundtracku. Podle Billboardu se už prodalo 202 tisíc nosičů s hudbou z Ledového království.

Tvrdou konkurencí je ale pro Ledové království snímek LEGO příběh, který se do kin dostal v únoru a už nyní má na kontě přes 400 milionů dolarů. Své premiéry si ale ještě odbude v Austrálii a také v Německu.

Podívejte se na TOP 10 komerčně nejúspěšnějších animovaných filmů všech dob v naší galerii.

 

Právě se děje

Další zprávy