Novým Jamesem Bondem bude Tom Hiddleston, píší ostrovní média. Bookmakeři pozastavují sázky

jaz
16. 5. 2016 13:25
Britská sázková kancelář oznámila, že ruší sázky na to, kdo zaujme místo po čtyřnásobném představiteli Jamese Bonda Danielu Craigovi. Objevila se totiž informace, že se jeden z kandidátů, Tom Hiddleston, sešel s režisérem dalšího filmu o agentu 007. Žádná ze stran nic oficiálně nepotvrdila.
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston | Foto: Reuters

Tom Hiddleston bude nový James Bond v pořadí již 25. filmu o britském agentovi 007. Tak znějí titulky zahraničních médií, které mají jasno ve výběru herce pro roli hlavního hrdiny v kultovní špionážní filmové sérii.

Pětatřicetiletý Hiddleston se měl zúčastnit plánovací schůzky s režisérem připravované bondovky Samem Mendesem a producentkou Barbarou Broccoli, což znejistilo sázkové kanceláře, které nyní ruší vypsané kurzy na obsazení Jamese Bonda.

"Není kouře bez ohně a po sázkách na Toma Hiddlestona v posledních 24 hodinách jsme neměli na výběr a museli jsme je pozastavit," řekl mluvčí sázkové kanceláře Coral deníku The Guardian. Britský rodák před uzavřením sázek dosahoval kurzu 2:1 a vévodil žebříčku možných kandidátů, mezi které patřili například Idris Elba, Damien Lewis nebo Tom Hardy.

Poslední slovo neřekl ani stávající James Bond Daniel Craig, který již dlouho upozorňuje na to, že v natáčení filmu o agentu 007 nehodlá nadále pokračovat. Přesto tvůrci bondovek doufali, že osmačtyřicetiletého Craiga ještě přesvědčí.

Hiddleston si již dříve zahrál postavu agenta Jonathana Pinea v televizním krimi seriálu The Night Manager. "Myslím, že kolují zvěsti, protože jsem hrál špióna a lidé si to nějak spojují," bagatelizoval Hiddleston zprávy o možném obsazení v bondovce. 

Nijak ale nepopírá, že by si v případě seriózní nabídky roli Jamese Bonda rád zahrál. "Já prostě miluju ústřední melodii a mytologii. Pokud by opravdu přišla nabídka, byla by to mimořádná příležitost. Nebral bych to na lehkou váhu," řekl nedávno v rozhovoru pro The Sunday Times.

Věčné spekulace o novém obsazení ale unavují všechny kandidáty, kteří přiznávají, že už mají dost dlouhého čekání a neustálých dohadů. "Jsem pravděpodobně nejslavnější Bond na světě a to jsem tu roli ani nehrál," nechal se slyšet jeden z nich, Idris Elba.

Autoři nového snímku s Jamesem Bondem si řekli, že to už nebude jen zábava, ale i velký film, ve kterém se řeší agentova traumata, glosuje Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy