Tarzan za 200 milionů dolarů zachraňuje svou Jane a snaží se svézt na úspěchu Knihy džunglí

Martin Svoboda Martin Svoboda
8. 6. 2016 10:23
Do kin se opět chystá Tarzan. Za 200 milionů, pod režijním dohledem režiséra posledních dílů Harryho Pottera a s tarantinovskými herci Samuelem L. Jacksonem a Christophem Waltzem. Zní to bohužel lépe, než podle upoutávek vypadá, píše o chystaném filmu Martin Svoboda.
Legenda o Tarzanovi - IMAX trailer | Video: Warner Bros.

Když mělo v roce 1996 nečekaný úspěch hraných 101 dalmatinů, adaptace klasického animáku z roku 1951, Disney byl příjemně překvapen, ale nevyvodil z toho mnoho. Po miliardové Burtonově Alence v říši divů už neudělal stejnou chybu a dal nám rychle za sebou Čarodějova učně, Maleficent, Knihu džunglí a na další rok se chystá Kráska a zvíře.

Legenda o Tarzanovi
Legenda o Tarzanovi | Foto: Warner Bros.

Studio Warner Bros. se na trendu rozhodlo maličko přiživit a již 7. července uvede do kin Legendu o Tarzanovi, jehož příběh doposud v angloamerickém světě nejvíce rezonuje díky disneyovskému animáku z roku 1997.

Film za téměř 200 milionů dolarů v režii potterovského Davida Yatese má v čele několik hvězd, předně Alexandera Skarsgårda (známého ze seriálu True Blood) v titulní roli, Samuela L. Jacksona, Christopha Waltze a coby Tarzanova Jane se představí Margot Robbie (Vlk z Wall Street).

Legenda o Tarzanovi
Legenda o Tarzanovi | Foto: Warner Bros.

Z upoutávek lákajících především na velkolepou trikovou podívanou zatím internet příliš nepadá údivem. Po nečekaně úspěšné Knize džunglí se Tarzan jeví jako zbytečný přídavek a nebude vůbec snadné přesvědčit publikum, aby na zatím šedivě a studeně vyhlížející snímek přišli. Těžko říct, jestli nedávná premiéra souběžně vznikající kiplingovské disneyovky Tarzanovi prospěje, nebo naopak uškodí. Nepomáhá ale, že všechny upoutávky, včetně poslední lákající na IMAX zážitek, pracují opakovaně se stejnými záběry, což vyvolává dojem, že tvůrci nemají v rukávu už žádná esa.

Na druhou stranu David Yates na svých dílech Harryho Pottera předvedl určitý režijní cit a herecké obsazení má potenciál vdechnout archetypálním postavám život. Už za měsíc se dozvíme, jestli uspějí.

 

Právě se děje

Další zprávy