Další film Star Wars se zaměří na tajemného lovce Bobu Fetta

mad
7. 5. 2015 10:12
Postava nájemného lovce Boby Fetta bude protagonistou nového filmu z univerza Hvězdných válek. Do kina dorazí v roce 2018.
Foto: StarWars.com

Praha – Sedmá epizoda Hvězdných válek s podtitulem Síla se probouzí dorazí do kin letos v prosinci. Kromě dvou dalších dílů nové trilogie, které budou následovat, se na plátna kin chystá i série spin-offů.

První díl ze série Star Wars Anthology se jmenuje "Rogue One" a bude vyprávět o skupině rebelů, kteří chtějí získat plány Hvězdy smrti. Snímek režíruje Gareth Edwards (Godzilla) a premiéra je naplánována na prosinec 2016.

Filmový web The Wrap píše, že v dalším filmu by měl dostat prostor mandalorianský válečník, nájemný lovec lidí Boba Fett, který se objevil v Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980), Epizoda VI - Návrat Jediho (1983) a z remasterované verze Epizody IV - Nová naděje (1977). Fett je ve svém oboru vyhlášeným – spolupracoval s Darthem Vaderem a pro Jabbu Hutta dopadl Hana Sola (Harrison Ford).

Není jasné, do jakého časového období bude film o naklonovaném synovi Jango Fetta zasazen, ale postava se vyskytuje v řadě komiksů a možností je tak celá řada. Navíc jeho osud mezi Epizodou II - Klony útočí (2002), kde jsme ho viděli jako dítě, a Epizodou V, je neznámý.

Scenáristou filmu a producentem je Simon Kinberg, který za sebou má scénáře k sci-fi filmům jako např. X-Men: Budoucí minulost (2011) nebo Jumper (2008). Premiéra je naplánovaná na rok 2018.

Podívejte se na druhou ukázku z nových Hvězdných válek
 

Právě se děje

Další zprávy