Superman s Batmanem si pospíší. Lekli se Kapitána Ameriky?

Kultura Kultura
7. 8. 2014 15:28
Studio Warner Bros. oznámilo posun data premiéry snímku Batman v Superman: Dawn of Justice na březen 2016 a přidalo i data dalších devíti premiér filmů ze světa komiksů od DC Comics.
Foto: Externí

Praha – Filmovým komiksům zatím co do kvantity vévodí studio Marvel, naopak Warner Bros. s filmy podle komiksů společnosti DC Comics poněkud zaostává a teprve na rok 2016 se chystá první společný střet několika jejich postav ve stylu Avengers. Na plátně se má setkat Superman s Batmanem a dalšími členy týmu Justice League.

Fanoušci se jich nakonec dočkají dřív. Místo květnového termínu v roce 2016 si tento superhrdinský megatrhák odbude premiéru už 25. března.

Aby získalo toto sdělení na závažnosti, přidali Warneři hned devět následujících premiér. Zatím ani slovo o tom, kteří superhrdinové získají svůj film v letech 2016 až 2020, ale studio tím dává jasně najevo, které premiérové dny si rezervuje.

Ostatní studia si následně rozmyslí, jestli postaví své draze investované peníze proti populárnímu trendu komiksových filmů. Ostatně to tak udělali už u Marvelu, tak proč by se Warner Bros. nepřidali. Konkurenční Marvel úspěšně buduje komplexní filmový svět superhrdinských filmů od roku 2008 a v červenci oznámilo šest dat během příštích pěti let, v nichž budou mít premiéru jejich nejnovější komiksové snímky.

Upoutávka na film Muž z oceli.
Upoutávka na film Muž z oceli.

Souboj Supermana s Batmanem se stáhl z významného květnového bloku, kdy standardně začínala letní sezóna hollywoodských blockbusterů. Jenomže studio Marvel na úplně stejný původní den premiéry oznámilo uvedení třetího dílu filmu Captain America, což by v součtu mohlo poškodit oba producenty. Zatímco internetem kolovaly pochybnosti směřované k rozhodnutí šéfů Marvelu, byli to lidé z Warner Bros., kdo nakonec "ustoupili".

Batman v Superman: Dawn of Justice bude navazovat na supermanovský restart Muž z oceli z roku 2013, zatímco postava Batmana bude pojata odlišně od úspěšné trilogie Christophera Nolana. Netopýřího muže ztvární Ben Affleck.

 

Právě se děje

Další zprávy