Superman a Batman dostali oficiální podtitul Dawn of Justice

Kultura Kultura
22. 5. 2014 12:11
Komiksový film, v němž se potkají Superman a Batman, se bude jmenovat Superman vs Batman: Dawn of Justice. Premiéru má mít v květnu 2016.
Superman vs. Batman: Dawn of Justice.
Superman vs. Batman: Dawn of Justice. | Foto: Warner Bros.

Praha - A je jasno. Warner Bros. konečně oznámili oficiální název supermansko-batmanovské podívané v režii Zacka Snydera. Neoficiálně se filmu říkalo Superman vs. Batman (nově už jen "v"), nyní přibyl podtitul Dawn of Justice. A můžeme se nechat překvapit, jak si s tím poradí český distributor.

Název zdánlivě odkazuje na Justice League (Ligu Spravedlivých), tým z vesmíru komiksového nakladatelství DC Comics, do nějž Superman i Batman patří.

Hotové je už i nové logo a web, premiéra filmu Superman v Batman: Dawn of Justice je naplánovaná na 6. května 2016.

Nový Batmobile.
Nový Batmobile. | Foto: Warner Bros.

Novinka bude navazovat na Supermanova dobrodružství z roku 2013, která se promítala s titulem Muž z oceli. Hlavní role si zahrají Henry Cavill (Superman) a Ben Affleck (Batman). Ústřední dvojici doplní Gal Gadot jako Wonder Woman, zůstane i Amy Adams jako Lois Lane, Laurence Fishburne a Diane Lane.

Nový Batmobile.
Nový Batmobile. | Foto: Warner Bros.

Mezi nováčky patří Jesse Eisenberg jako Lex Luthor, Jeremy Irons jako komorník Bruce Waynea a Holly Hunter v roli speciálně vytvořené pro nový film.

Minulý týden Snyder na Twitteru odhalil fotografii Afflecka v batmanovském brnění spolu s novým Batmobilem.

 

Právě se děje

Další zprávy