Steve Jobs? Pro mě se ta role nehodí, řekl Christian Bale

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 11. 2014 8:20
Po Leonardu DiCapriovi odmítl hrát zakladatele firmy Apple také představitel Batmana z populární série o temném rytíři.
Foto: Reuters

Los Angeles - Oscarový herec Christian Bale, který je známý nejvíc z role Bruce Waynea v sérii Temný rytíř, odstoupil z chystaného biografického filmu, v němž měl hrát spoluzakladatele počítačové firmy Apple Steva Jobse. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Bale je tak už druhým hercem, který roli Jobse odmítl - prvním byl Leonardo DiCaprio. Jak upřesnil zpravodajský server The Hollywood Reporter, Bale měl z role smíšené pocity a došel k závěru, že se pro ni jednoduše nehodí.

To, že byl do role Jobse vybrán právě Bale, minulý měsíc oznámil scénárista filmu Aaron Sorkin, který získal Oscara za scénář k filmu Sociální síť o Facebooku a jeho spoluzakladateli Marku Zuckerbergovi. "Potřebovali jsme nejlepšího herce určitého věku, jaký je k mání, a tím je Chris Bale," řekl tehdy.

Sorkin píše scénář pro studio Sony Pictures podle biografie Steve Jobs, kterou v roce 2011 napsal Walter Isaacson. Režisérem je britský filmař Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče). Před ním od projektu odstoupil David Fincher, který právě uspěl v kinech s hitem Zmizelá.

Život Steva Jobse už se zpodobnění na filmovém plátně dočkal v loňském roce; v dramatu Jobs hlavní postavu ztvárnil Ashton Kutcher. Snímek se ale dočkal jen vlažného přijetí.

 

Právě se děje

Další zprávy