Star Wars unikly první fotky a ulovily nejkrásnější ženu

Kultura Reuters Kultura, Reuters
4. 6. 2014 13:13
Epizoda VII vzniká aktuálně v Londýně a Abu Dhabi. Novým jménem v obsazení je oscarová herečka Lupita Nyong'o.
První fotky ze sedmé epizody Star Wars ukázal server TZM.com.
První fotky ze sedmé epizody Star Wars ukázal server TZM.com. | Foto: TMZ.com

Praha - Ze vzdálené galaxie Star Wars: Epizody VII unikly první fotky. Štáb J. J. Abramse natáčí aktuálně očekávané pokračování ságy v londýnských Pinewood Studios i v Abu Dhabi.

Na fotkách, které zveřejnil server TMZ.com jsou vidět obří monstra i postavy zahalené v beduínských pláštích. Ovšem nikdo ze společnosti Disney, která pošle film do kin 18. prosince 2015, nepotvrdil spekulace o tom, že se děj bude odehrávat na pouštní planetě Tatooine.

Lupita Nyong'o a Steve McQueen se radují z vítězství filmu 12 let v řetězech.
Lupita Nyong'o a Steve McQueen se radují z vítězství filmu 12 let v řetězech. | Foto: Reuters

Zároveň štáb zveřejnil i jméno další hvězdy pokračování Star Wars. Bude jí nejkrásnější žena planety podle magazínu People, oscarová herečka Lupita Nyong'o. Ve vedlejší roli se objeví také Gwendoline Christie známá ze seriálu Hra o trůny.

Lupita Nyong'o Oscara získala letos Oscara za vedlejší roli otrokyně Patsey v dramatu 12 let v řetězech, v českých kinech se ale objevila nedávno také v akčním snímku Non-stop.

Jedenatřicetiletá herečka s keňskými kořeny se narodila v Mexiku a ještě než se stala letos miláčkem Hollywoodu, stihla vystudovat na Yale University.

Producentem filmu je společnost Disney, která v roce 2012 koupila firmu Lucasfilm vlastnící autorská práva na Star Wars. Zaplatila za ni více než čtyři miliardy dolarů (asi 80 miliard korun). Oznámila přitom, že se chystá natočit další tři filmy této populární sci-fi série.

 

Právě se děje

Další zprávy