Spielbergovo drama Lincoln má první trailer

Kultura Kultura
14. 9. 2012 14:40
Podívejte se na první trailer dramatu Lincoln
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Na internetu je první teaser i trailer na očekávané životopisné drama Lincoln oscarového režiséra Stevena Spielberga (Válečný kůň, Tintinova dobrodružství). Šestnáctého amerického prezidenta Abrahama Lincolna hraje Brit Daniel Day-Lewis (Až na krev, Nine).

Necelou minutu dlouhý teaser je předskokanem traileru, který byl zveřejněn o několik dní později. Drama Lincoln se zaměřuje na poslední měsíce prezidentovat života, kdy v občanské válce dovedl Sever k vítězství. Ve filmu hrají např. Tommy Lee Jones (Muži v černém), Joseph Gordon-Levitt (Temný rytíř povstal), John Hawkes (Nákaza), Hal Holbrook (Voda pro slony), nebo David Oyelowo (Černobílý svět).

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Scénář napsal Tony Kushner (seriál Andělé v Americe, film Mnichov) na základě několika knih o Lincolnově životě. Do českých film Lincoln dorazí 17. ledna příštího roku. Teaser nabízí několik záběrů z bitvy a také prezidenta, jejž kamera zabírá pouze zezadu nebo ze strany. Trailer opakuje záběry z teaseru a přidává několik dialogů o svobodě otroků. Čekejme tedy spíše politické drama plné velkých rozhovorů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy