Stanley Kubrick zežloutl a ožil v halloweenských Simpsonech

jla
21. 10. 2014 12:49
Rodinku Simpsonů v pětadvacáté speciální epizodě překvapí reinkarnace. Potkají totiž sami sebe jako postavičky z LEGA, anime nebo animáku Já, padouch. Nový díl bude za týden on-line.
Režisér Stanley Kubrick v seriálu Simpsonovi.
Režisér Stanley Kubrick v seriálu Simpsonovi. | Foto: Externí

Praha - Nový, v pořadí už pětadvacátý, speciální čarodějnický díl seriálu Simpsonovi čerpá z hororové poetiky Stanleyho Kubricka (Osvícení, Mechanický pomeranč). Tvůrci parodují proces tvorby ikonického režiséra, kdy on sám - samozřejmě na žluto přebarvený - požaduje všechno přepsat a začít točit znovu.

Simpsonovi v epizodě také potkají sami sebe jako postavy z LEGA, či z akčního animovaného seriálu Archer, z filmu Já, padouch, nebo bizarního "dětského" seriálu Čas na dobrodužství.

Podívejte se na ukázku z nového Speciálního čarodějnického dílu.
Podívejte se na ukázku z nového Speciálního čarodějnického dílu.

V Americe speciální epizodu odvysílali třetí řijnový víkend. Začátkem listopadu by se pak Speciální čarodějnický díl číslo 25 měl objevit volně a legálně dostupný na internetu.

Čarodějnické díly vychází pravidelně od roku 1990, kdy se na obrazovkách objevil vůbec první. Za čtvrt století své existence se v zámoři staly nejočekávanější epizodou každé série Simpsonů.

Halloweenské speciály jsou samosatné díly,  které nijak nezapadají do kontinuity jednotlivých sérií. Simpsonovi se v nich dostávájí do křížku s nadpřirozenými jevy, duchy a hororovými monstry.

 

Právě se děje

Další zprávy