SOUTĚŽ Otrlci, vyhrajte lístky na film o démonickém vrahovi!

Kultura Kultura
26. 2. 2014 4:33
Otrlým diváků nabízíme volné vstupenky na film Kladivem sem, kladivem tam, knihu Vraní dívka a festivalový plakát. Stačí se nebát odpovědět na jedinou otázku.
Kladivem sem, kladivem tam.
Kladivem sem, kladivem tam. | Foto: Festival otrlého diváka

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz tři balíčky spojené s Festivalem otrlého diváka, který startuje 4. března a pokračuje v pražském kině Aero až do neděle 9. března.

Festival otrlého diváka
Autor fotografie: Festival otrlého diváka

Festival otrlého diváka

Praha, Kino Aero, 4. – 9. března 2014
Brno, Kino Scala, 13. – 14. března 2014

Tradiční přehlídka filmové (ne)estetiky letos zaznamenává významné životní jubileum. Výběr 17 filmů pro letošní ročník, včetně jedné projekce „naslepo“, vzývá téma „Duchovno“ a několik filmů bude na přehlídce také doslova zasvěceno nostalgickému vzpomínání na éru VHS videokazet.

Co můžete vyhrát?

Tři výherci od nás dostanou dvě vstupenky na neděli 9. března od 18:00 na film Kladivem sem, kladivem tam, knihu Vraní dívka a plakát Festivalu otrlého diváka ve formátu A1.

Jak vyhrát?

Stačí správnou odpověď na jedinou otázku zaslat do středy 5. března do 14:00 na mail [email protected] s předmětem "Troška otrlec". Tři vylosované výherce budeme informovat mailem.

Soutěžní otázka?

Ke kterému snímku Festivalu otrlého diváka režíroval dabing režisér Zdeněk Troška?

Proč jít na Festival otrlého diváka?

Přehlídka filmové (ne)estetiky letos slaví desátý ročník, jako téma si letos zvolila "Duchovno". Několik titulů bude na přehlídce zasvěceno nostalgickému vzpomínání na éru VHS videokazet, dodala.

Plakát Festivalu otrlého diváka.
Plakát Festivalu otrlého diváka. | Foto: Festival otrlého diváka

"Budeme zaříkávat božstva padesátkových sci-fi naivit, sedmdesátkového artistního porna, osmdesátkových akčních nesoudností, nadčasových spirituálních úletů i věky přesahujících zvrhlostí," charakterizoval program jeden z dramaturgů Jiří Flígl.

Jak už jsou návštěvníci této přehlídky zvyklí, výraznou složkou několikadenní akce budou vedle filmů interaktivní zážitkové projekce, živé a genderově vyvážené simultánní překlady do sluchátek, tematická výzdoba kina a další doprovodný program šitý všem otrlcům na míru.

Cyborg.
Cyborg. | Video: Festival otrlého diváka

Podle dramaturga Petra Šarocha je výběr filmů výsledkem rozhodnutí subjektivních preferencí i dalších kolegů, tedy Davida Čeňka a Antonína Tesaře. Právě on označil za klíčová slova jubilejního ročníku například Satan, VHS, Jean-Claude Van Damme, motorovky, vraždící popcorn, kladivo, kalcinátorové paprsky smrti a Zdeněk Troška.

Přehlídka nabídne starší filmy i novinky z kategorie hororu, thrilleru, erotických příběhů, béčkových titulů a dalších okrajových žánrů.

Návrat do atomového gymnázia.
Návrat do atomového gymnázia. | Video: Festival otrlého diváka

Mezi novinkami nebude chybět policejní komedie Hovadný fízlové, počin režiséra Quentina Dupieuxe v hudebním světě známého jako Mr. Oizo, ve které se objeví i Marilyn Manson v nečekané roli šikanovaného teenagera. Z béčkové klasiky bude jedním z hlavních hřebů postapokalyptický film Cyborg z roku 1988, ve kterém Jean-Claude Van Damme předvedl jednu ze svých nejimpozantnějších roznožek.

 

Právě se děje

Další zprávy