Zack Snyder se vytasil s fotkou vyzbrojeného Batmobilu

Kultura Kultura
11. 9. 2014 13:05
Natáčení nejžhavějšího crossoveru příštích let dál pokračuje, a zatímco na ukázku souboje Batmana se Supermanem si počkáme, režisér Zack Snyder aspoň ukázal, v jakém vozidle se netopýří muž předvede.
Batmobil Bena Afflecka na oficiální fotce.
Batmobil Bena Afflecka na oficiální fotce. | Foto: Externí

Praha - Zack Snyder uvolnil na svém twitterovém účtu ve čtvrtek ráno oficiální fotografii nové podoby ozbrojeného vozidla Batmana. Reagoval tak na několik neoficiálních záběrů, které zachytily vůz během natáčení během předchozích dnů. Částečně byl Batmobil k vidění i na první fotografii Bena Afflecka v kostýmu netopýřího superhrdiny. Ze stejné série propagačních fotek pochází i nový snímek, který byl rovněž pořízen v zašlém industriálním prostoru.

Stárnoucí Batman v podání Bena Afflecka
Stárnoucí Batman v podání Bena Afflecka | Foto: Warner Bros.

Fotografie připisovaná Clayovi Enosovi, který během natáčení pořizuje fotografické materiály, odhaluje, že oproti kompaktnímu, ale armádně robustnímu typu vozidla, které maskovaný Bruce Wayne používal ve filmové trilogii Christophera Nolana, se při práci na novém modelu šlo cestou extrovertního designu, který vozidlu dává výstřednější tvary a který na předek kapoty zajistil umístění zbraňového systému.

Upomíná tak na extravagantní podobu Batmanova dopravního prostředku z dvojice snímků režírovaných Joelem Schumacherem z devadesátých let.

V internetové době a éře fotoaparátů v každém smartphonu není snadné během filmového natáčení ukrýt rekvizity před natěšenými fanoušky. Své o tom ví i tým J.J. Abramse, který připravuje sedmou epizodu Star Wars, k níž už existují fanouškovské záběry z placu, na nichž jsou modely hvězdných plavidel Millenium Falcon a X-Wing v životní velikosti.

Film Batman v Superman: Dawn of Justice navazuje na loňský restart filmové podoby Muže z oceli, v níž se představil herec Henry Cavill jako nezdolný superhrdina v červenomodrém trikotu a písmenem "S" na hrudi. Studio Warner Bros. počítá s nastartováním vlastního filmového univerza, v němž oživí několik postav komiksového vydavatelství DC Comics, jež zastřešuje tým Liga spravedlnosti (Justice League). Filmaři by neměli navazovat na Nolanovy filmy, Ben Affleck bude hrát starší verzi Batmana a z dalších superhrdinů by se měla dostavit i Wonder Woman v podání Gal Gadot (Rychle a zběsile 5)

 

Právě se děje

Další zprávy