Šílený Max se prohání krvavou pustinou na kopřivnické Tatře

ČTK ČTK
20. 5. 2015 16:02
Ve filmu o Šíleném Maxovi mají velký prostor česká vozidla Tatra, ale jsou natolik změněná, že je poznají jen opravdoví odborníci.
Šílený Max
Šílený Max | Foto: Mad Max wikia

Kopřivnice (Novojičínsko) - V australsko-americkém akčním filmu Šílený Max: Zběsilá cesta, který měl premiéru minulý týden, dostala velký prostor česká vozidla Tatra. Filmaři při natáčení použili nákladní auta, která jim před šesti lety prodal australský dealer kopřivnické automobilky, řekla dnes ČTK za Tatru Kateřina Navarová.

Uvedla, že filmaři koupili tři vozidla. "Ve filmu jsou naše auta, ale natolik změněná, že jen opravdový odborník pozná, že jde o podvozek Tatra," řekla Navarová.

O tom, že tatry budou účinkovat ve snímku o šíleném Maxovi, podle ní zástupci automobilky předem nevěděli. "Podvozky Tatra jsou ale obecně u filmu oblíbené pro schopnost jet velkou rychlostí v těžkém terénu," řekla Navarová. Filmové společnosti si podle ní vozy od sebe navzájem kupují a pak třeba vyměňují nástavby.

Navarová doplnila, že řidičům filmařů, kteří si tatrovky před šesti lety koupili, tehdy dával školení závodní jezdec Tomáš Tomeček. Patří mezi nejzkušenější české piloty kamionů v dálkových rallye, v posledních pěti letech startoval v soutěži Africa Eco Race, která vede po stopách původního Dakaru.

Pokračování slavné série Šílený Max: Zběsilá cesta je podle Kamila Fily splněný sen fanoušků postapokalyptických filmů. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy