Série pokračuje. Johnny Depp Pirátem z Karibiku popáté

Kultura Kultura
Aktualizováno 19. 2. 2015 9:38
Výdělečná série studia Disney nekončí. V létě v roce 2017 vstoupí do kin již pátý díl, tentokrát jej budou točit norští režiséři.
Johhny Depp jako kapitán Jack Sparrow.
Johhny Depp jako kapitán Jack Sparrow. | Foto: Aktuálně.cz

Praha – V roce 2003 měl premiéru dobrodružný film Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly v hlavní roli s Johnnym Deppem. Snímek při rozpočtu 140 milionů dolarů utržil celosvětově přes 654 milionů dolarů. Páté pokračování se blíží do kin.

Režisér Gore Verbinski udělal z Deppa světoznámou hvězdu a natočil další dva díly, jejichž podtituly zněly Truhla mrtvého muže (2006) a Na konci světa (2007). Kvalita postupně upadala, ale každý z filmů byl kasovně velmi úspěšný, kdy se tržby pohybovaly okolo jedné miliardy dolarů. Na vlnách podivna (2011), čtvrtý díl Pirátů režírovaný Robem Marshallem, utržil dokonce přes miliardu dolarů, což se podařilo i druhému dílu.

V Austrálii nyní oficiálně začalo natáčení páté části nazvané Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Opět se vrátí Johnny Depp a Geoffrey Rush, jak bylo již dřívo oznámeno. Posilami budou Kaya Scodelario (Labyrint: Útěk), Brenton Thwaites (Dárce) a záporáka ztvární Javier Bardem (Skyfall). Režírovat budou Espen Sandberg a Joachim Rønning, kteří natočili dobrodružné drama Kon-Tiki (2012), které se také odehrávalo na moři. 

Kapitán Sparrow (Depp) bude tentokrát prchat před svým odvěkým nepřítelem kapitánem Salazarem, který chce zabít všechny piráty na moři. Sparrowova jediná naděje spočívá v nalezení legendárního Poseidonova trojzubce, který majiteli poskytuje úplnou kontrolu nad vodami.

Americká premiéra se odehraje 7. července 2017. Uvedení do českých kin je naplánováno na 6. července 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy