Co rok, to nové Star Wars. Disney chce točit Hvězdné války tak dlouho, dokud budou lidi bavit

mad
29. 1. 2016 15:06
K dosud oznámeným čtyřem dílům Star Wars přibudou další, oznámil výkonný ředitel studia Disney Bob Iger. Neupřesnil však, kolik filmů diváky čeká a kdy se dostanou do kin. Doposud se předpokládalo, že po Star Wars: Síla se probouzí budou následovat další dvě pokračování, která vstoupí do kin v roce 2017, respektive 2019.
Star Wars: Síla se probouzí
Star Wars: Síla se probouzí | Foto: Disney

Praha – Šéf studia Disney překvapil sdělením, že se chystá více Star Wars filmů, než bylo původně ohlášeno.

Doposud bylo oznámeno, že po Star Wars: Síla se probouzí budou následovat další dvě pokračování, která vstoupí do kin v roce 2017, respektive 2019. Letos do kin dorazí snímek Rogue One: A Star Wars Story, který bude vyprávět o ukradení plánů k Hvězdě smrti.

Na rok 2018 je také v plánu spin-off o Hanu Solovi.

Bob Iger, výkonný ředitel studia, řekl BBC, že kromě těchto čtyř filmů, které jsou v různé fázi vývoje, přibudou další. „Nevím kolik a nevím, jak často,“ dodal Iger.

Toto sdělení potvrzuje hypotézy z loňského článku na webu Wired, jak připomíná deník The Guardian, kde novinář Adam Rogers napsal: „Společnost má v plánu uvádět do kin každý rok jeden nový Star Wars film do té doby, dokud si lidé budou kupovat lístky.“ Napsal, že pokud jsou diváci stejně staří jako on a viděli první díl Star Wars v kinech, tak se pravděpodobně nedožijí doby, kdy se natočí poslední film. „Je to franšíza napořád,“ dodal.

Iger v rozhovoru uvedl, že studio Marvel, patřící pod Disney, má tisíce postav, které se dají využít. Reagoval tak na názory, že fanoušci budou světem hrdinů časem znuděni. Podle Igera jejich filmy stále zvedají laťku co do kvality vyprávění příběhů. Ty podle něj působí stále nově a dokážou fanoušky nadchnout. „A to je to, čím se živíme,“ dodal.

U nových Star Wars se mi stalo, že mě natolik pohltily, až jsem si zapomněl říkat, jak moc jsou boží, tvrdí nadšeně filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy