Downey získal k Pinocchiovi posilu, slavného Andersona

mad
2. 7. 2015 16:13
Dlouho plánovaný projekt Roberta Downeyho Jr. získal uznávaného režiséra Paula Thomase Andersona na pozici scenáristy. Možná bude film i režírovat.
Paul Thomas Anderson
Paul Thomas Anderson | Foto: ČTK

Praha – Herec Robert Downey Jr. se již léta snaží realizovat hraný film Pinocchio. Na scénáři pracoval scenárista sci-fi Dárce Michael Mitnick, dále Bryan Fuller, Jane Goldman i herec sám.

Downeymu (Avengers: Age of Ultron, Iron Man) se podařilo získat dalšího tvůrce, který zpracuje existující verzi scénáře, a to svého dobrého přítele a uznávaného režiséra Paula Thomase Andersona. Ten naposledy napsal a režíroval krimi drama Skrytá vada (2014), za které získal nominaci na Oscara za Nejlepší adaptovaný scénář.

Ve filmu Avengers: Age of Ultron, který začala promítat česká kina, se střídají akční a osudové scény s citlivými pokusy o psychologii. Výsledek je nevyrovnaný, tvrdí filmový kritik Kamil Fila.
6:11
Ve filmu Avengers: Age of Ultron, který začala promítat česká kina, se střídají akční a osudové scény s citlivými pokusy o psychologii. Výsledek je nevyrovnaný, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila

Příběh o dřevěné loutce jménem Pinocchio, která se chtěla stát chlapcem, bude Anderson možná i režírovat. Downey si zahraje Geppetta, který loutku vyřezal. Hraným předělávkám známých pohádek se v poslední době daří, o čemž svědčí například Popelka (2015), která celosvětově utržila přes 538 milionů dolarů, nebo Zloba - královna černé magie, která nasbírala ve světě přes 758 milionů dolarů.

Hraných pohádek nás v následujících letech čeká více. Chystá se pokračování kasovně úspěšné Alenky v říši divů (2010), které bude mít premiéru v květnu 2016. Jon Favreau natáčí Knihu džunglí a Tim Burton zrežíruje Dumba.

 

Právě se děje

Další zprávy