Rusové milují nový film Woodyho Allena. Dobové drama v zemi trhá rekordy

mad
20. 8. 2016 10:00
Nejnovější film Café Society režiséra a scenáristy Woodyho Allena je v Rusku velkým kasovním úspěchem. V tržbách překonal režisérův starší film Do Říma s láskou. Novinka za měsíc od premiéry utržila 109 milionů rublů.
Café Society - trailer | Video: Amazon Studios

Romantické drama Café Society režiséra Woody Allena má v Rusku velký kasovní úspěch. Snímek zasazený do 30. let 20. století se stal nejvýdělečnějším nezávislým filmem z americké produkce, který se v Rusku kdy promítal.

Café Society utržilo v ruských kinech 109 milionů rublů (asi 41 milionů korun) za první čtyři týdny promítání. Snímek zhlédlo 334 tisíc diváků, jak uvedl distributor Volga Film.

Woody tak překonal dosavadního držitele letošního rekordu, a to komedii Ave, Caesar! (2016) bratří Coenů, která utržila 69 milionů rublů. 

Drama s Jessem Eisenbergem a Kristen Stewartovou zajistilo režisérovi rekord coby jeho nejvýdělečnější film uvedený v Ruské federaci. Snímek v tržbách překonal Allenův jiný film, a to komedii Do Říma s láskou (2012), která za 17 týdnů utržila 95 milionů rublů. 

Stránka Hollywood Reporter dodává, že vzhledem k poklesu rublu vůči dolaru v posledních letech utržilo Café Society v dolarech méně než Do Říma s láskou. Avšak v ruské měně se Café Society stalo nejvýdělečnějším Allenovým filmem, který byl v zemi kdy uveden.

Ruský distributor Sergej Nekrasov ke komerčnímu úspěchu řekl: "Jedním z hlavních bodů naší marketingové strategie bylo udělat z filmu zásadní společenskou událost léta." Dodal, že film zakončoval Mezinárodní filmový festival v Moskvě a moskevské premiéry se konaly v nejznámějších kinech, které podporovaly ty největší značky.

V Česku bude mít Café Society premiéru 22. září.

 

Právě se děje

Další zprávy