Rooney Mara a David Fincher míří do Ruska se CIA

Kultura Kultura
11. 6. 2014 8:30
Americký režisér David Fincher a herečka Rooney Mara krouží kolem thrilleru Rudá volavka podle knižní předlohy veterána CIA.
Rooney Mara.
Rooney Mara. | Foto: Reuters

Praha - Režisér David Fincher a herečka Rooney Mara by spolu opět mohli natáčet, jak informoval server Deadline. Dvojice spolu spolupracovala na filmové adaptaci knihy Muži, kteří nenávidí ženy, jež měla v kinech premiéru začátkem roku 2012.

Scenárista Špinavého triku Eric Warren Singer aktuálně jedná se studiem Fox o scénáři k filmu Rudá volavka (Red Sparrow), který bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy Jasona Matthewse, zkušeného veterána CIA. Režie špionážního dramatu by se podle posledních informací mohl ujmout David Fincher a jednu z rolí by získala Rooney Mara.

Producenty snímku budou Steve Zaillian (Muži, kteří nenávidí ženy) a Peter Chernin (Nevědomí) a Garrett Bascher (S ledovým klidem).

Trailer k filmu Muži, kteří nenávidí ženy

Děj knihy je zasazen do současného Ruska, kde se špionka Dominika Jegorová snaží přežít v postsovětské džungli tajných služeb. Proti její vůli prochází výcvikem pro volavky a je nasazena proti důstojníkovi CIA Nathaniulu Nashovi, který v Rusku řídí nejdůležitějšího špióna agentury.

Knihu by v českém překladu mělo letos v listopadu vydat nakladatelství Knižní klub.

 

Právě se děje

Další zprávy