Ridley Scott natočí druhého Blade Runnera, vzdá se Promethea

Kultura Kultura
26. 8. 2014 12:11
Režisér potvrdil, že má hotový scénář v pokračování kultovního Blade Runnera, ale bude se zřejmě muset vzdát režie pokračování Promethea.
Ridley Scott při natáčení prvního Promethea.
Ridley Scott při natáčení prvního Promethea. | Foto: Profimédia

Praha - Ridley Scott ukončil mlčení o pokračováních filmů Prometheus a Blade Runner. Oba projekty jsou dál, než fanoušci čekali.

"Blade Runner 2 má hotový scénář a je zatraceně dobrý," řekl Scott. "Samozřejmě, že se jedná o účasti Harrison Forda, který by měl oba snímky propojit. Myslím, že Harrison ze natáčení zúčastní navzdory své nedávné nehodě," zavtipkoval Scott v rozhovoru pro Entertainment Weekly o zranění, které herec utrpěl při natáčení sedmé epizody Star Wars.

Scott také potvrdil, že má v plánu pokračování kultovního Blade Runnera z roku 1982 režírovat a doufá, že na něm začne pracovat, jakmile dokončí projekt The Martian s Mattem Damonem.

K otázce, zda se bude také režírovat pokračování Promethea se Scott vyjádřil už zdrženlivěji. "To je ten problém," přiznal. "Mám teď hodně projektů v řadě. Ale jsou všechny napsané." Natáčení Promethea 2 by mělo začít v březnu 2016.

V českých kinech se ale jako první objeví jiný Scottův film. Letos o Vánocích to bude EXODUS: Bohové a králové.

 

Právě se děje

Další zprávy