Ve Star Wars se objeví gay. Vesmír nemůže bez homosexuálů existovat, řekl J. J. Abrams

jaz
1. 3. 2016 6:00
Americký režisér J. J. Abrams prozradil, že sága Star Wars by měla odrážet skutečný stav světa, a tudíž i začleňovat do děje různorodost. Kromě hlavní ženské role a černošského Stormtroopera se tak fanoušci dočkají postavy s homosexuální orientací.
Foto: Walt Disney

Po premiéře posledního dílu Star Wars s podtitulem Síla se probouzí věří někteří fanoušci, že mezi postavou Poem Dameronem a Stormtrooperem Finnem jde o mnohem více než o pouhé přátelství.

Společnosti Disney ani LucasFilm to sice nepotvrdily, ale o homosexuální postavě ve světě Star Wars promluvil režisér J. J. Abrams.

Vesmír nemůže bez homosexuálních postav existovat

Abrams řekl novinářům, že další díly Hvězdných válek nabídnou nový vzorek současné společnosti, a to v podobě homosexuální postavy. Poslední díl ságy vydělal celosvětově dvě miliardy dolarů a producenti jsou přesvědčeni, že je to zásluhou zejména ženské postavy (Daisy Ridley) a černošského Stormtroopera v podání Johna Boyegy. Tvůrci ságy hodlají v rozmanitosti postav pokračovat i nadále. Fanoušci se tak mají dočkat právě prvního gaye.

"Samozřejmě! Když mluvím o začlenění všech, nevylučuje to homosexuální postavy. Je to o začleňování. Takže samozřejmě. To bych rád. Pro mě je Star Wars oslava možností, což znamená, že jen šíleně úzkoprsí a neintuitivní mohou říci, že by na světě neměly existovat žádné homosexuální postavy," řekl Abrams Daily Beast s tím, že vesmír nemůže bez homosexuálních postav existovat.

Sága se dotkne všech možných ras, náboženství, barev pleti nebo právě sexuálních menšin.

"Myslím si, že všichni máme sakra hodně co dělat. Šílím z toho, že stále musíme mluvit o začleňování. Je to ostudné. Všichni musíme dělat to nejlepší k reprezentaci tohohle světa," řekl režisér s odkazem na problém ohledně letošních "příliš bílých Oscarů", proti kterým protestovala řada černošských herců v čele s Willem Smithem. 

 

Právě se děje

Další zprávy