Režisér Godzilly natočí další film ságy Star Wars

Kultura Reuters Kultura, Reuters
23. 5. 2014 14:07
Gareth Edwards bude autorem spin-offu ságy Star Wars, který bude mít premiéru v prosinci 2016.
režisér Gareth Edwards.
režisér Gareth Edwards. | Foto: Reuters

Los Angeles - Sedmá epizoda Star Wars, kterou točí J. J. Abrams, je prvním ze tří nových snímků kultovní ságy. Společnost Disney ve čtvrtek oznámila, že samostatný spin-off natočí režisér nejnovější Godzilly Gareth Edwards.

Do kin by se film měl dostat v prosinci 2016, tedy rok po Abramsově Epizodě VII.

Scénář k filmu napíše Garry Whitta, autor předlohy postapokalyptické Knihy přežití (2010). Zatím více informací k ději ani hlavním postavám Disney nezveřejnil.

Trochu může překvapit odklon Edwardse od velmi dobře přijatého nového zpracování japonské legendy, protože po kasovním úspěchu Godzilly se předpokládalo, že přijde vzápětí i druhý díl. Nyní s ním lze počítat nejdříve v roce 2018.

Účast ve Star Wars se ale neodmítá, zvláště když úspěšná Godzilla byla prvním hollywoodským blockbusterem devětatřicetiletého Edwardse.

Walt Disney Co. koupila Star Wars od jejího "duchovního otce" George Lucase a jeho produkční společnosti Lucasfilm za více než čtyři miliardy dolarů (asi 80 miliard korun) v roce 2012. Nyní se tedy začne snažit o návratnost investice. V plánu jsou tři snímky a mezi nimi další spin-offy.

 

Právě se děje

Další zprávy