Renčovu Baarovou o víkendu porazily veverky Alvin, Simon a Theodore

ČTK ČTK
1. 2. 2016 16:00
Čtvrté pokračování kombinovaného hraného i animovaného příběhu tří neposedných veverek "Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda" předstihlo ve víkendové návštěvnosti Renčův film Lída Baarová. O víkendu přišlo na veverky do kin 70 000 diváků, kteří v pokladnách nechali přes 8,5 milionu korun.
Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda | Foto: 20th Century Fox

Praha - Veverky Alvin, Simon a Theodore ve filmu Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda ve víkendové návštěvnosti odsunuly na druhé místo film Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové. Čtvrté pokračování kombinovaného hraného i animovaného příběhu tří neposedných veverek přilákalo i víkendu do kin 70 000 diváků, kteří v pokladnách nechali přes 8,5 milionu korun. Vyplývá to z dnešních informací Unie filmových distributorů.

I přes výhrady filmových kritiků je o film Lída Baarová velký zájem, za dva týdny ho zhlédlo více než 211 000 diváků. Na třetím místě skončil snímek REVENANT Zmrtvýchvstání, který získal nejvíce nominací na americké filmové ceny Oscar za rok 2015. Film s Leonardem DiCapriem nominovaný celkem dvanáctkrát, mimo jiné v kategorii nejlepší film, v České republice již navštívilo téměř 165.000 diváků.

Na čtvrtém místě žebříčku návštěvnosti vkročil do tuzemských kin snímek Padesát odstínů černé. Americkou parodii divácky úspěšného filmu Padesát odstínů šedi o víkendu navštívilo přes 19.000 lidí. Komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka, která je plná "horského humoru", je pátá, když její celková návštěvnost překonala hranici 340 000 lidí a tržby 46 milionů korun.

Šesté místo patří americkému velkofilmu Star Wars: Síla se probouzí. Sedmé pokračování Hvězdných válek se v tuzemských kinech dosud vidělo přes 590 000 lidí a jeho tržby v ČR překročily 93 milionů korun.

Z domácí tvorby je na třináctém místě dokument režiséra Steva Lichtaga Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Následující příčka patří celovečernímu dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové s názvem Zkáza krásou, který je stejně jako Renčův film věnován Lídě Baarové. Na dvacátém místě skončil hudební snímek Muzikál aneb Cesty ke štěstí, který vychází z odkazu legendárního muzikálu Starci na chmelu.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Špatně nasnímaný a nechtěně směšný film. Děj neodráží dobu a selhává scénář. Kritik Kamil Fila těžko hledal klady na filmu Filipa Renče Lída Baarová. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy