Sci-fi Jupiter vychází je směšná, tvrdí diváci po premiéře

Kultura Kultura
29. 1. 2015 7:26
Očekávaná sci-fi Jupiter vychází sourozeneckého dua Wachowských se překvapivě promítala na filmovém festivalu Sundance. Jaké jsou první dojmy?
Fotka z filmu Jupiter vychází
Fotka z filmu Jupiter vychází | Foto: Warner Bros.

Praha – Filmový festival Sundance v americkém Utahu není zrovna typickým místem, kde by se uváděly očekávané hollywoodské blockbustery. Je totiž Mekkou nezávislých filmařů a nezřídka se tu dokonce promítají debutová díla. Přesto právě tam studio Warner Bros. uvedlo sci-fi Jupiter vychází ve světové premiéře.

Podívejte se na ukázku z filmu Jupiter vychází.
Podívejte se na ukázku z filmu Jupiter vychází. | Video: Warner Bros.

Andy a Lana Wachowští, kteří natočili dnes již kultovní trilogii Matrix (1999, 2003) a naposledy Atlas mraků (spolu s Tomem Tykwerem) podle stejnojmenné knižní předlohy (2012), zrežírovali velkorozpočtovou sci-fi v hlavní roli s Channingem Tatumem a Milou Kunis.

Pozvaní hosté premiéry, která byla "projekcí naslepo", obdrželi u vchodu do sálu 3D brýle, což mnohým naznačilo, že se neuvidí běžný festivalový film. Podle časopisu Variety zůstala řada míst prázdná a několik lidí během projekce odešlo a po závěrečných titulcích nikdo netleskal. To je podle autora článku u obvykle vděčného publika tohoto festivalu hodně nezvyklé.

Jeden z diváků po projekci řekl: "Vůbec se mi to nelíbilo. Bylo to prostě směšné." Jiný návštěvník prohlásil: "Je to kombinace několika věcí zabalených do jedné." Filmový scenárista Neville Kiser řekl, že filmu uškodilo uvedení na Sundance: "Mně se film vlastně líbil, ale v kontextu Sundance je divný. V publiku tolik lidí kašlalo a zívalo. Zapomněli, že se dívají na film, který je primárně určen klukům v pubertě. Jsem si jistý, že těm patnáctiletým chlapcům a snad i dívkám se bude film líbit."

Režisérské duo se projekce nezúčastnilo a ani žádný z herců. Film stál 175 milionů dolarů, což je po komerčním neúspěchu Atlasu mraků, který v USA utržil pouze 27 milionů dolarů, od studia Warner Bros. odvážný krok.

Do amerických kin Jupiter vychází přijde 6. února, v Česku o den dříve.

 

Právě se děje

Další zprávy