Ant-Man doklopýtal na plac. Kdo se stane superhdinou?

Kultura Kultura
24. 8. 2014 9:43
Když z projektu na poslední chvíli odstoupil renomovaný vizionářský režisér Edgar Wright, zdál se být osud superhrdiny Ant-Mana v ohrožení. Natáčení se přesto rozjelo 18. srpna.
První fotografie z natáčení nového filmu z marvelovského univerza.
První fotografie z natáčení nového filmu z marvelovského univerza. | Foto: Externí

Praha - V ulicích San Francisca začíná řádit nový superhrdina. Filmové studio Marvel tam začalo v týdnu s natáčením snímku Ant-Man, jehož přípravy se protáhly na několik let a který bude v příštím roce blockbusterovým doplňkem k hlavní události v podobě pokračování komerčního hitu Avengers.

Ant-Man.
Ant-Man. | Foto: Marvel

Na první fotce z filmu Ant-Man je vidět herec Paul Rudd. Ten je jinak známý především z komediálních filmů, významnou úlohu sehrál i v populárním seriálu Přátelé, nyní se však objeví s rolí podvodníka Scotta Langa, jehož život se zkříží s doktorem Hankem Pymem (v podání Michaela Douglase), původním vynálezcem zmenšovací látky pro Ant-Mana.

První film by tak měl vyřešit, která z postav, které v komiksových dějinách Ant-Mana datujících se až do roku 1962, bude hlavním Ant-Manem.

Kromě toho, že superhrdina Ant-Man disponuje schopností zmenšení, nepřichází přitom o významnou silou a navíc skrze svou helmu dovede ovládat mravence. V překladu tak jméno hrdiny zní Mravenčí muž.

Režisérem filmu je Peyton Reed, který byl obsazen teprve začátkem června. Původně projekt vyvíjel britský tvůrce Edgar Wright, který o film usiloval dlouhou dobu a připravoval jej i scenáristicky už od roku 2006. Kvůli tvůrčím neshodám ale od režie v druhé polovině letošního května odstoupil.

Wright je přitom kritiky vyzdvihován za progresivní a dynamický režijní styl, s nímž vytvořil žánrové pocty v Soumraku mrtvých, Jednotce příliš rychlého nasazení a U Konce světa. Na druhé straně Reed natočil komedie Kašlu na lásku, Rozchod! nebo Yes Man s Jimem Carreym.

Fanoušci se hlavně obávají, že Wrightův odchod znamená, že se studio zaleklo odvážnějšího pojetí látky a v roce 2015 se nakonec dočkáme Ant-Mana, který nebude příliš odlišný od prvních filmů jeho superhrdinských souputníků. Česká premiéra je naplánována 16. červenec příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy