Začal se natáčet film Assassin's Creed podle slavné videohry

mad
31. 8. 2015 11:05
Podívejte se na první fotografii Michaela Fassbendera z filmu Assassin's Creed, který vychází z úspěšné stejnojmenné videohry.
Foto: Aktuálně.cz

Praha – Studio Fox zveřejnilo první fotografii z chystaného filmu Assassin's Creed. Na snímku, který se objevil exkluzivně na webu Yahoo, je Michael Fassbender coby hlavní postava. 

Koncem minulého týdne padla první klapka, jak informoval na svém Twitteru producent Frank Marshall. Točit se bude na Maltě, ve Španělsku či Londýně.

Film vychází ze stejnojmenné populární videoherní série, jejíž první díl vyšel v roce 2007. Následovaly další díly z různých časových období a s jinými příslušníky řádu asasínů. První díl se odehrává v době třetí křížové výpravy ve 12. století.

38letý herec ztvární Calluma Lynche, což je postava vymyšlená speciálně pro film. Hlavní postavy ve hře obvykle nosí oděv s kápí, který na první fotce má i Fassbender. Ohlasy fanoušků jsou vesměs pozitivní, někteří fotce vyčítají příliš patrné úpravy.

Foto: Fox

Zápletka je podobná videohře. Hlavní postava se díky experimentu dozví, že může skrze své vzpomínky zakoušet život svého předka z 15. století ve Španělsku. Poté, co získá vynikající bojové schopnosti a znalosti, je připraven postavit se utiskujícímu řádu templářů v současnosti.

V dalších rolích se objeví Marion Cotillard (Dva dny, jedna noc), Michael Kenneth Williams (Očista: Anarchie) nebo Ariane Labed (Před půlnocí). Režisérem filmu je Justin Kurzel, který s Fassbenderem a Cotillard pracoval již na Macbethovi. Ten vstoupí do českých kin 5. listopadu.

Assassin's Creed má premiéru 22. prosince 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy