Princezna Leia, Luke Skywalker i Han Solo už točí Star Wars

Kultura Kultura
Aktualizováno 30. 4. 2014 10:23
Mark Hamill, Harrison Ford i Carrie Fisher se vracejí do pokračování ságy Star Wars. V Epizodě VII se objeví i Andy "Glum" Serkis, Max von Sydow i Oscar Isaac.
Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisher) a Han Solo (Harrison Ford) se objeví i v nové Epizodě VII Hvězdných válek.
Luke Skywalker (Mark Hamill), princezna Leia (Carrie Fisher) a Han Solo (Harrison Ford) se objeví i v nové Epizodě VII Hvězdných válek. | Foto: Disney

Londýn, Praha - Konečně potvrzeno! Nejslavnější trio z původního obsazení kultovní ságy Star Wars je už v Londýně na natáčení Epizody VII v režii JJ Abramse.

O návratu Marka Hamilla, Harrisona Forda a Carrie Fisher do rolí Luka Skywalkera, Hana Sola a princezny Leiy se spekulovalo už delší čas, oficiálně ale jejich účast studio Disney potvrdilo až v úterý.

Server Entertainment Weekly nicméně přišel už dříve tento týden s informací, že Hamill a Ford byly spatřeni v londýnských Pinewood studios. Harrison Ford byl vyfotografován v londýnské restauraci Hakkasan 24. dubna. Britský herec Peter Serafinowicz, který mluvil hlasem Dartha Maula ve Skryté hrozbě (Epizoda I), napsal v pondělí na Twitter o svém setkání s Markem Hamillem: "Potkal jsem se s @HamillHimself dnes v Londýně. Zajímalo by mě, proč je tady," tweetnul herec.

R2-D2
R2-D2 | Foto: Aktuálně.cz

Kromě kultovního tria se do natáčení podle oficiálních zpráv zapojí také v roli wookieho Chewbaccy herec Peter Mayhew a na plátno se vrátí i populární robot R2-D2. Z nováčků se ve Star Wars už jistě objeví Andy Serkis, populární představitel Gluma z filmových adaptací Pána prstenů i Hobita a také Max von Sydow, švédský herec, který proslul jako oblíbenec Ingmara Bergmana. Disney potvrdili už také účast Adama Drivera (Lincoln), Oscara Isaaca (V nitru Llewyna Davise), Domhnalla Gleesona, Johna Boyegy a Daisy Ridley.

"Je to tak vzrušující a neskutečné sledovat milované původní obsazení a ty skvělé nové umělce, kteří se sešli, aby svět Star Wars znovu přivedli k životu. Začneme natáčet za pár týdnů a společně uděláme vše pro to, aby fanoušci byli hrdí na výsledek, " řekl režisér JJ Abrams.

Kromě Pinewood Studios v Londýně se už natáčení rozběhlo také v Abú Dhabi.

Disney plánuje investovat do nové trilogie Star Wars kolem 200 milionů dolarů za jeden díl, což je přesně v intencích nejnovějších blockbusterů jako Amazing Spider-Man 2 a o něco méně než měli k dispozici první Avengers.

Pro Bloomberg TV to minulý týden potvrdil předseda firmy Walt Disney Studios Alan Horn s tím, že rozpočet ještě není úplně finální.

Datum premiéry Epizody VII je stanoveno na 18. prosince 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy