Resident Evil musí o rok odložit finále. Kvůli Mile Jovovich

Kultura Kultura
20. 8. 2014 7:20
Produkce snímku Resident Evil: The Final Chapter byla připravena, ale plán natáčení změnila "radostná očekávání" herečky Milly Jovovich a režiséra Paula W. S. Andersona.
Foto: Falcon

Praha - Šestý díl adaptací počítačových her Resident Evil bude mít zpoždění. Přestože bylo natáčení v Kapském Městě na jihu Afriky připraveno, těhotenství hlavní hvězdy snímku způsobí odklad.

Herečka Milla Jovovich se s novinkou svěřila prostřednictvím Facebooku.

Původně plánovaná premiéra v první polovině roku 2016 se tak odsouvá minimálně na druhé pololetí, ale pravděpodobnější je uvedení nového Resident Evilu až v roce 2017.

Milla Jovovich má výhodu, že režisérem a scenáristou filmu je Paul W. S. Anderson, její manžel a rovněž otec nastávajícího potomka. Pár už vychovává jedno společné dítě. Oba by tak měli mít zájem na tom, aby se start produkce posunul. Jednak kvůli dítěti a jednak aby byla herečka v dostatečné formě na akční úlohu Alice, která se už pět filmů potýká se společnosti Umbrella, jež stojí za nákazou, která svět proměnila v zemi zombie. Vzhledem k podtitulu šestého snímku - The Final Chapter - lze čekat, že by mohl celou sérii uzavřít.

První film založený na populární počítačové hře spolu vytvořili v roce 2002. Zatímco Jovovich představuje ústřední hrdinku napříč všemi díly a Anderson ke všem napsal scénář, po prvním dílu režii předal jiným lidem a k této pozici se vrátil až v roce 2010 se čtvrtým filmem s podtitulem Afterlife. V něm se tvůrci otevřeli trendu 3D filmů, čemuž se přizpůsobil děj, a vznikl tak z toho dosud nejvýdělečnější díl, a to jak v USA, tak ve zbytku světa - celosvětové tržby činily 296 milionů dolarů.

Dosud poslední Resident Evil: Odveta šel do kin před dvěma roky a přiblížil se čtvrtmiliardovým tržbám. Přestože se od prvního filmu rozpočet zdvojnásobil, pořád se jedná o výdělečný projekt studia Screen Gems.

Mnoho fanoušků tak bylo překvapeno, když byl oznámen název chystaného příspěvku, nicméně volba pojmenování - Poslední kapitola - nemusí znamenat, že už se žádný další Resident Evil nenatočí. Hollywood zná mnoho případů, kdy série tvořená jedním týmem skončila, aby se zápletka restartovala a peníze se vydělávaly dál.

 

Právě se děje

Další zprávy